Apua halkeilevalle iholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa vinkkejä muun muassa halkeilevan ihon hoitoon ja miehen kauneudenhoitoon.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Meikki ja lämmin ilmasto

Olen lähdössä etelään pidemmäksi aikaa. Aurinko porottaa siis kohta kuumasti iholle. Onko terveellistä käyttää meikkiä kuumalla ilmanalalla?

Riian vastaus:

Voit kyllä käyttää meikkiä kuumallakin säällä, mutta usein meikiksi riittää kevyt ehostus, se vaan jotenkin näyttää raikkaammalta kesäisessä ympäristössä. Muista kuitenkin käyttää aina aurinkovoidetta meikin alla kosteusvoiteena ja valitse tarpeeksi korkea suojakerroin!

Värillisellä kosteusvoiteella ja Stay On Cover Stick -peitevoiteella saat tehtyä ohuen pohjan. Ripsiväri saa olla vedenkestävä kuumassa säässä. Huulikiilto kosteuttaa samalla huulia ja näyttää heleältä. Mukavaa matkaa sinulle!

Kosmetiikkatuotteiden turvallisuus

Olen lukenut artikkeleita siitä, että kosmetiikkatuotteet sisältävät paljon kemikaaleja, mitkä voivat olla haitallisia ihmiselle. Mistä voin olla varma, että esim. Nivean tuotteet ovat minulle turvallisia? Meikkaan ja käytän muutenkin aika paljon kosmetiikkaa päivittäin.

Riian vastaus:

Jos olet herkistynyt jollekin kosmetiikkatuotteelle, sinun kannattaa mennä allergiatesteihin ja selvittää mille ainesosalle olet herkistynyt.

Muuten kosmetiikasta ei ole haittaa iholle. Nivean tuotteet ovat allergiatestattuja ja sopivat herkällekin iholle, mutta mistään tuotteesta ei pysty 100 % varmasti lupaamaan sen sopivuutta, ennen kuin sitä kokeilee tai tietää mahdollisen allergian aiheuttajan.

Kulmakarvojen oikeaoppinen nyppiminen

Hei! Mikä on oikeaoppinen tapa nyppiä kulmakarvat? Olen kuullut, että kulmakarvojen yläpuolelta ei saa nyppiä.

Riian vastaus:

Kulmia kannattaa nyppiä vain alapuolelta ja sivuilta, ja jättää yläpuoli kokonaan rauhaan. Kulmien muoto pysyy näin luonnollisena ja kulmakarvan linjasta tulee siisti. Jos kulmia nyppii yläpuolelta, kulmien muoto menettää sen persoonallisen tyylin mikä juuri sinun kulmissa on ja mikä sopii kasvojenpiirteisiisi parhaiten.

Apua halkeilevalle iholle

Hei! Ongelmanani on, että ihoni on sekaiho: minulla on paljon epäpuhtauksia (finnejä, musta- ja valkopäitä), ja paikoitellen iho on rasvainen. Paikoitellen iho on kuitenkin hyvin kuiva, ja nahka saattaa jopa "halkeilla". Tämä "halkeilu" aiheuttaa erityisesti meikatessa ongelmia, koska se näyttää erittäin rumalta. Millaista kasvojen hoitoa suosittelet?

Riian vastaus:

Ihosi on aikamoisessa epätasapainossa, johtuen ehkä siitä että jos käytät ihollesi rasvaisen ihon tuotteita, pinta kuivuukin liikaa. Ihosi siis kaipaa kosteutta, kosteutta ja kosteutta!

Hanki sekaiholle sopiva puhdistustuote Refreshing Cleansing Milk, joka kosteuttaa ihoa mutta puhdistaa hyvin. Refreshing Toner -kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja virkistää. Kosteusvoiteeksi suosittelen sinulle nyt Moisturising Day Care -päivävoidetta. Tämä voide tukee ihon luonnollista kosteustasapainoa, on koostumukseltaan ihanan kevyt ja imeytyy nopeasti. Se on siis erinomainen meikin alusvoiteeksi.

Voisit myös käydä jossain vaiheessa vielä ammattilaisen luona, eli varata ajan kosmetologille joko kasvohoitoon tai ihonpuhdistukseen. Hyvällä hoidolla uskon että saat ihosi pian tasapainoon.

Apua punoittavalle naamalle

Hei, olen 18-vuotias tyttö, joka on juuri selvinnyt aknesta lääkityksen avulla. Nyt iholla on finnejä vain harvoin, mutta yhtä ongelmaa lääkkeet eivät poistaneet, nimittäin naaman punaisuutta. Vaikka laittaisin mitä tahansa meikkivoidetta, naama alkaa päivän mittaan punoittaa ja kiiltää. Puuteri vain yleensä pahentaa tilannetta. Mikä neuvoksi?

Riian vastaus:

Aknelääkitys tekee ihosta usein punoittavan. Suosittelen ihollesi nyt rauhoittavia herkän ihon tuotteita sekä puhdistukseen että kosteutukseen. Gentle Cleansing Milk -puhdistusmaito ja Soothing Toner -kasvovesi kosteuttavat ja puhdistavat ihon hellävaraisesti mutta tehokkaasti.

Sensitive Balance Day Care ja Night Care rauhoittavat ihon punotusta välittömästi ja lievittävät ihoärsytyksiä. Voiteet ovat ph-arvoltaan neutraaleja, hajusteettomia, väriaineettomia sekä alkoholittomia. Kannattaa kokeilla!

Kasvavatko ripset takaisin?

Moi! Minulla on hirveä pulma. Yksi aamu taivutin ripsiä (ilman ripsaria) ja sitten yhtäkkiä käteni vaan lipesi pöydältä ja horjahdin. Taivutin tökkäsi silmään, ja taivuttimeen jäi kivasti kiinni ripsiä. Nyt minulla on kolo yläripsissä. Siinä ei ole ollenkaan ripsiä. Kasvaako siihen uudet ripset?

Riian vastaus:

Voi miten ikävää! Kyllä ne ripset takaisin kasvavat, mutta siihen menee kyllä vähän aikaa. Jos asia häiritsee sinua todella, voit hankkia yksittäisiä irtoripsiä ja liimata niitä puuttuvien ripsien paikalle muutaman.

Kasvovoide miehelle

Olen 42v. mies ja käytän lähes päivittäin meikkivoidetta. Mikä kasvojen kuorintavoide tms. olisi hyvä? Pesen kasvoni silloin tällöin Nivean "Clean deeperillä". Kiitos ja mukavaa syksyn jatkoa!

Riian vastaus:

Nivea for Men -tuotelinjasta löytyy todella hyvä kuorintavoide Exfoliating Face Sbrub. Se syväpuhdistaa ihohuokoset ja poistaa epäpuhtaudet. Iho tuntuu raikkaalta ja puhtaalta. Nivea for Men -tuotteet on kehitetty juuri miesten ihon tarpeisiin ja sieltä löytyykin erinomaisia tuotteita esim. ihon kostetukseen.

Testaa meikkivoiteen alle Rehydrating Moisturiser -kosteusvoidetta. Voide sopii 24h voiteeksi, se lievittää iholta kuivuutta ja kireyttä tehden ihosta joustavan ja pehmeän. Muista myös päivittäinen ja huolellinen meikin puhdistaminen kasvoilta!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat