Mainos

Applen uusi iPad saanut vaisun vastaanoton - mutta fanit puolustavat

Applen uusi iPad on saanut vaimean vastaanoton.

Tietotekniikkayhtiö julkisti eilen suositun taulutietokoneensa uuden version, jossa on muun muassa entistä tarkempi näyttö, tehokkaampi suoritin ja tuki 4G-mobiilidatalle.

Yhä tarkemmat Retina-tason näytöt ovat ennestään tuttuja viimeisimmistä iPhone-malleista, ja sellaisen saapumista iPadiin osattiin odottaa. Suomalaisesta näkökulmasta mahdollisuus 4G-tason yhteyksiin ei heikon kattavuuden vuoksi herättäne vielä kiinnostusta.

Laite on myös edeltäjäänsä painavampi.

Apple esitteli tilaisuudessa myös uutta Apple TV -mediatoistinta, joka pystyy nyt toistamaan täyttä teräväpiirtokuvaa.

Kilpailijoiden sovellukset tulilinjalla

Yhtiö käytti tilaisuudessa paljon aikaa uusien sovellusten esittelyyn, joiden muun muassa luvataan helpottavan kuvien ja videoiden käsittelyä. iPadin sovelluksia esiteltiin myös rinnakkain kilpailijoiden laitteilla toimivien, Applen mielestä selvästi huonompien sovellusten kanssa.

Laitteen merkitystä pelaajille korostettiin ylisanoin. Kummastusta on myös herättänyt Applen tapa puhua uudesta tuotteestaan vain iPadinä, minkä uskotaan aiheuttavan kuluttajille sekaannuksia.

Uutistoimisto Reutersin kokoamissa arvioissa pidetään mahdollisena, että taulutietokonetta harkitsevat kuluttajat saattavat tarttua ennemmin vanhempaan iPad 2:een, joka on kevyempi ja entistä halvempi.

Julkistus ei juurikaan vaikuttanut Applen arvoon pörssissä. Osa analyytikoista uskoo osakkeiden myyntipuheiden lisääntyvän.

Fanit puolustivat yhtiötään

Applen tuotteiden puolustajina tunnetut teknologia-alan hahmot ovat kuitanneet pikkupäivityksen herättämää kritiikkiä jo hyvissä ajoin.

Esimerkiksi TechCrunchin MG Sieglerin artikkelissa kriittisiin arvioihin vastataan toteamalla, että "iPad on jo omassa luokassaan, eikä Applen tarvitse kilpailla itseään vastaan".

John Gruber puolestaan kysyi, olisiko Applen pitänyt julkistaa uutena ominaisuutena "teleporttaus" tai "tulevaisuuteen näkevä kamera".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.