Mainos

Applelta erikoinen ratkaisu: Poisti suositun ominaisuuden uudesta iPhone-mallistaan

Puhelimen yhden käden käyttöä helpottavaa reachability-toimintoa ei tule löytymään iPhonen uutuusmallista. 

Marraskuussa myyntiin tuleva Applen uutuuspuhelin iPhone X voi saada käyttäjänsä hämilleen. Puhelimesta ei nimittäin tule löytymään kotipainiketta, mikä tarkoittaa samalla myös sitä, että monta muutakin iPhonen käyttäjille tuttua ominaisuutta tulee poistumaan.

Kotipainikkeen poistuminen tarkoittaa sitä, että sormenjälkitunnistimen lisäksi myös puhelimen yhden käden käytettävyyttä helpottanut reachability-toiminto tulee häviämään.

Tämä Tuo ulottuville -toimintanakin tunnettu ominaisuus on mahdollistanut puhelimen yläreunassa, kaukana sormien ulottumattomissa olevien elementtien tavoittamisen. 

Keskimäärin 55 prosenttia iPhone-käyttäjistä käyttää toimintoa

Apple esitteli tämän kätevän ominaisuuden kolme vuotta sitten laajanäyttöisten iPhone 6 ja 6 Plus -mallien tullessa myyntiin.

Ominaisuus on ollut erittäin suosittu, ainakin jos uskoo yhdysvaltalaista 2017 US Mobile App -raporttia, jonka mukaan jopa 76 prosenttia miljoonista iPhone-käyttäjistä hyödyntää tätä ominaisuutta. Vaikka ominaisuudella on miljoonia käyttäjiä, se ei ole aivan yhtä suosittu vanhempien iPhone-käyttäjien keskuudessa; tutkimuksen mukaan vain 39 prosenttia 35–54-vuotiaista käyttää reachability-toimintoa hyödykseen.

Keskimäärin ominaisuutta käyttää kuitenkin noin 55 prosenttia käyttäjistä, mikä tekee ominaisuuden poistumisesta mielenkiintoisen ratkaisun. 

Vaikka toiminnan häviäminen saattaa olla kova paikka monille käyttäjille, ei huolta. Uutta puhelinmallia voidaan silti käyttää yhdellä kädellä, sillä se poikkeaa ulkomuodoltaan aiemmista iPhone-laitteista. Puhelimesta on nimittäin poistettu reunat, minkä ansiosta puhelin on pienikokoinen ja Applen mukaan tukeva käyttää myös yhdellä kädellä.

Lähde: BusinessInsider 

***

0:19

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja