Apinavaras iski kalifornialaiseen eläintarhaan – 32-vuotiaan Isaacin varastanutta nuorukaista odottavat jättisakot ja jopa vankilareissu

Mies ryösti apinan eläintarhasta 0:44

Yhdysvaltojen Kaliforniassa 19-vuotias mies on myöntänyt oikeudessa varastaneensa Santa Anan eläintarhasta uhanalaisen rengashäntämakin (Lemur catta) viime vuoden heinäkuussa.

Aquinas Kasbar tunkeutui eläntarhaan yöllä ja leikkasi makeja ja muita apinoita suojaavaan aitaan aukon. Poika varasti 32-vuotiaan Isaac-makin, jonka uskotaan olevan vanhin vankeudessa elävä lajinsa edustaja Amerikassa. Poika kuljetti apinaa ensin laukussa, jossa ei ollut ilma-aukkoja.

Nuorukaisen tarkoituksena oli ottaa apina lemmikiksi, mutta hän tuli myöhemmin toisiin aatoksiin. Apinavaras tuli kuitenkin toisiin aatoksiin ja hylkäsi apinan jo seuraavana päivänä Newport Beachin kaupungissa sijaitsevan hotellin eteen.

Poika jätti apinan luokse lapun, jossa kerrottiin eläimen kuuluvan Santa Anan eläintarhaan. Lapussa pyydettiin toimittamaan eläin poliisin huostaan. Eläintarhalle koitui pojan tempusta noin 8500 dollarin kustannukset. Aquinas Kasbar saa tuomionsa lokakuussa. Hän voi saada jopa 100 000 dollarin sakot ja vuoden vankeustuomion. 

Lue myös:

    Uusimmat