Antti Jokisen elokuvan kuvaukset etenevät suunnitellusti

Tuotantoyhtiö Estar Studiosin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kiistää talousongelmat.

Lapin Kansa uutisoi perjantaina ohjaaja Antti J. Jokisen Nicholas North -elokuvan olevan vastatuulessa rahoitusvaikeuksien takia. Lehden mukaan tuotantoyhtiö ei olisi saanut hankkeeseen tarpeeksi kansainvälistä rahoitusta. Elokuvan budjetti on peräti 16 miljoonaa euroa.

– Elokuvan rahoituksessa ei ole ongelmia. Estar Studios ei ole edes vastuussa elokuvan kansainvälisestä rahoituksesta, vaan siitä vastaa Fusion Films, Huuhtanen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Nicholas North -elokuvan kuvausten piti alkaa jo keväällä, mutta Huuhtasen mukaan kuvaukset on siirtyneen, koska Jokisen The Resident -elokuvan kuvaukset ovat venähtäneet.

– Ensilumien aikaan aletaan kuvata, valmisteluja on elokuvan suhteen tehty koko ajan. Elokuvan ensi-ilta vuoden 2011 loppupuolella.

Huuhtanen kertoo, että Nicholas North -elokuva on myyty jo yli 60 maahan. Elokuvaa on tarkoitus kuvata Rovaniemellä, Kittilän Levillä, Pyhätunturilla ja Kilpisjärvellä.

Lapin Kansa uutisoi myös, että elokuvaa varten Leville tehdyn elokuvakylän valmistelut olisi lopetettu, koska tuotantoyhtiö ei olisi maksanut ajoissa laskuja rakennustöitä tekeville yrityksille.

Elokuvakylän pääurakoitsija, rakennusliike Lapin Laaturakenne Oy:n toimitusjohtaja Aimo Teppo kertoi Ylelle, että elokuvakylä saatiin valmiiksi tammikuun lopussa ja tuotantoyhtiö on hoitanut kaikki maksut sopimuksen mukaan. Elokuvakylässä Kittilän Levillä on 22 rakennusta. Teppo tähdentää, että hän ei voi ole varma siitä, ovatko kaikki elokuvakylän muut urakoitsijat saaneet rahansa ajoissa.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja