Mainos

Anders Breivikin ihailema "Fjordman" avautui poliisille

Norjan poliisi on kuulustellut tänään useita tunteja "Fjordman" nimellä blogannutta henkilöä. Bloggaaja ilmoittautui itse poliisille sen jälkeen kun Anders Behring Breivikin manifesti levisi julkisuuteen.

Breivik on lainannut Fjordmania useaan otteeseen manifestissaan ja poliisi haluaa nyt selvittää, minkälainen vaikutin hän on Breivikille ollut.

Kiivaasti maahanmuuttoa ja islamia vastustava Fjordman sulki bloginsa vuonna 2005, mutta on sen jälkeen kirjoittanut muille vastaaville sivuille, kuten Gates of Viennaan.

Poliisin mukaan mies on ollut yhteistyökykyinen.

– Hän on selventänyt ajatusmaailmaansa. Kun olemme kuulleet häntä tarpeeksi, päätämme, onko kuulemista syytä jatkaa, sanoi syyttäjä Pål-Fredrik Hjort Kraby Norjan uutistoimisto NTB:lle.

– Korostan, että kuulemme häntä todistajana.

Fjordman on vakuuttanut, ettei hän ole ollut yhteydessä Breivikiin.

Poliisi ei ole paljastanut Fjordmanin henkilöllisyyttä. Hänet vuosia sitten tavannut ihmisoikeusaktivisti Hege Storhaug kuvailee Adresseavisen -lehdessä Fjordmania seuraavasti.

– Hänen mielipiteensä olivat voimakkaita. Hän uskoi vahvasti salaliittoteorioihin ja uskoi, että norjalaiset poliitikot ja kulttuurihenkilöt yrittävät islamistien kanssa tuhota kulttuurimme.

Fjordman oli esitellyt itsensä Storhaugille YK-sotilaana.

(MTV3 - Expressen - Verdens Gang - Aftenposten)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.