Mainos

Analyytikot: Sampo sai hyvän hinnan pankkitoiminnoistaan

Sammon pankkitoiminnot siirtyvät tanskalaiselle Danske Bankille. Markkinoilla Sammon saamaa hintaa pankkitoiminnoistaan on pidetty odotettua parempana.

Analyytikkojen mielestä Sampo sai erittäin hyvän hinnan pankkitoiminnoistaan.

-Hinta oli kovempi kuin itse olin odottanut. Omissa laskelmissani olin varautunut siihen, että jos tämmöinen kauppa toteutuu, niin hinta voisi olla noin 3,5 miljardia, arvioi Fimin analyytikko Paavo Ahonen.

Myös OKO-tutkimuksen analyytikko Anita Kostermaa pitää kauppahintaa erittäin hyvänä. Hänen mukaansa myös kerrotut perusteet kaupalle olivat hyviä.

Sammon pankkitoiminnot siirtyvät tanskalaiselle Danske Bankille. Kauppahinta on noin neljä miljardia euroa. Kaupan myötä Sampo-konserni saa melkoisen pääomaruiskeen. Sammon oma pääoma turpoaa 4,6 miljardista eurosta 7,5 miljardiin.

Mikään jättiyllätys kauppa ei ollut, sillä Sampo Pankin myynnistä on spekuloitu markkinoilla. Mahdolliseksi ostajaksi on veikkailtu jotakin isoista pohjoismaisista pankeista, joihin myös Danske Bank kuuluu.

Kaupassa siirtyvät kaikki Sampo Pankki -konserniin kuuluvat yhtiöt, kuten suomalainen Sampo Pankki Oyj ja sen Baltiassa ja Venäjällä toimivat tytärpankit sekä useita sijoituspalveluyrityksiä. Sampo Pankki jatkaa toimintaa nykyisellä nimellään.

Konsernin tulos lähes ennallaan

Sampo jatkaa yhä vakuutusyhtiönä. Sen tärkein osa on vahinkovakuutusyhtiö If.

Yhtiön mukaan yrityskaupalla ei ole vaikutusta Sampo Pankin asiakkaisiin. Myös henkilöstö säilyy Sampo Pankin työntekijöinä ja jatkaa uuden omistajan palveluksessa.

Toimitusjohtaja vaihtuu

Sampo Pankin toimitusjohtaja Mika Ihamuotila ei jatka toimitusjohtajana yrityskaupan toteutumisen jälkeen vaan siirtyy Sampo-konsernin palvelukseen ja jatkaa sen johtoryhmän ja sen työvaliokunnan jäsenenä.

Postipankista Leonia, Leoniasta Sampo

Sampo-konsernin muut liiketoiminta-alueet, vahinko- ja henkivakuutus, jatkavat toimintaansa nykyisten strategioidensa mukaisesti.

Sampo Pankki, jonka uudeksi omistajaksi tulee Danske Bank, ja Henki-Sampo ovat tänään solmineet yhteistyösopimuksen, joka turvaa Henki-Sammolle henki- ja eläkevakuutustuotteiden myymisen Sampo Pankin verkoston kautta jatkossakin.

Kaupan voimaantulo edellyttää tarvittavien viranomaislupien saantia. Luvat arvioidaan saatavan ensi vuoden alkupuolella.

 • Katso Sammon konsernijohtajan Björn Wahlroosin haastattelu - toimittajana Matti Toivonen

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.