Mainos

Amis Pride kyselee: Miksi ammattikoululaisia ei arvosteta?

Pian lehdet täyttyvät kevään ylioppilaista ja lukiovertailuista. Yksi opiskelijaryhmä jää sivuun huomion parrasvaloista - ammattikoulujen opiskelijat ja ammattiin valmistuvat.

Ammattikoululaisten mielestä ammatillisen koulutuksen opiskelijat eivät saa keväisin yhtä paljon arvostusta ja lehtien palstatilaa lehdistä kuin ylioppilaat.

– Tilastollisesti ammatillinen opiskelu on monin paikoin suositumpaa kuin lukio-opiskelu. Nuoret haluavat saada ammatillisen koulutuksen. Myös median pitäisi huomioida tämä, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton puheenjohtaja Aleksej Fedotov sanoo.

Fedotov ihmettelee, miksi esimerkiksi ammattikouluista ei tehdä listauksia. Harvoin mediassa seurataan myöskään ammattiin valmistuvan lopputyön etenemistä.

Fedotovin mukaan pelkästään ylioppilaiden nimien julkaiseminen lehdissä on historiallinen jäänne.

– Yhä enemmän nuoria valmistuu ammattiin. Siinä missä koulutus muuttuu, pitäisi myös kulttuurin muuttua. Valtamedian lisäksi myös liike-elämän pitäisi huomioida nykyistä paremmin ammattiin opiskelevat, Fedotov sanoo.

Arviolta kaksisataa ammattikouluopiskelijaa marssi puoliltapäivin arvostuksensa puolesta Helsingissä Senaatintorilta Sanomatalolle.

Sakki ry:n tavoitteena on tehdä mielenosoitusmarssista vuosittainen perinne.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.