Mainos

Alttarilla jänistäminen voi tulla kalliiksi Meksikossa

Meksikossa kannattaa vastaisuudessa miettiä avioliittoaikeensa tarkasti, mikäli paikallisen edustajainhuoneen jäsenen esitys menee läpi kongressissa.

Maan presidentin konservatiivipuolueeseen kuuluva valtuutettu Jose Antonio Zepeda nimittäin ehdottaa kirjattavaksi siviililakiin, että alttarilla jänistävä morsian tai sulhanen joutuisi maksamaan puolisolleen messevät kipurahat aiheuttamastaan harmista ja mielipahasta.

- Avioitumisesta laistavan tulee maksaa kulut, joita on koitunut suunnitellun seremonian järjestämisestä, esityksessä sanotaan.

Rangaistus saattaa kuulostaa vähäiseltä, mutta Meksikossa häät eivät ole halpaa lystiä. Maan tavan mukaisesti häät ovat sosiaalisia spektaakkeleita, joihin kutsutaan vähintään useita satoja vieraita. Perinteisiin kuuluu, että morsiamen omaiset maksavat valtaosan tähtitieteellisistä juhlakuluista.

Mahdollisen uuden lakipykälän myötä erityisesti sulhasten kannattaa siis valita puolisonsa entistä huolellisemmin.

Lakiesityksen taustalla on huoli Meksikon kasvavista avioeroluvuista. Nykyään jo liki kolmannes meksikolaispareista päätyy eroon, kun vielä muutama vuosikymmen takaperin vain yksi pari kymmenestä laittoi liitossaan pillit pussiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.