Mainos

Altia myy enemmistöosuuden Finlandia Vodkasta

Altia myy enemmistön Finlandia Vodkasta Brown-Formanille. Valmistus säilyy Suomessa ainakin vuoteen 2017. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksymisen.

Altia myy 35 %:n lisäosuuden omistamistaan Finlandia Vodka Worldwide Ltd:n osakkeista amerikkalaiselle Brown-Forman Corporationille. Myynnin jälkeen Brown-Forman omistaa yhteisyrityksestä 80 % ja Altia 20 %.

Altia jatkaa yksinoikeudella Finlandia Vodkan valmistajana ainakin vuoteen 2017. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksymisen.

Altia Oyj ja Brown-Forman Corporation ovat tänään ilmoittaneet sopimuksesta, jolla pyritään edistämään Finlandia Vodkan maailmanlaajuista kasvua. Lisäosuuden kauppahinta on 70,2 miljoonaa euroa.

Osake-enemmistön myynnin jälkeen päävastuu Finlandia Vodka -tuotemerkin markkinoinnista ja jakelusta siirtyy Brown-Formanille. Altia jatkaa yksinoikeudella Finlandia Vodkan valmistajana ainakin vuoteen 2017. Altia hoitaa jakelun Suomessa ja Virossa sekä verollisen että verovapaan kaupan osalta.

Kaupan myötä Brown-Forman on sitoutunut mittaviin lisämarkkinointipanostuksiin, jotka tähtäävät Finlandia Vodkan markkinaosuuksien kasvattamiseen. Ensimmäisenä vuonna Brown-Forman sitoutuu panostamaan tuotemerkin markkinointiin ja rakentamiseen 18 miljoonaa dollaria USA:ssa ja muilla tärkeillä premium vodka -markkinoilla.

- Myynti merkitsee seuraavaa askelta suunnitelmissa nostaa Finlandia Vodkan iskukykyä maailman premium vodka -markkinoilla. Tietenkin enemmistöosuudesta luopuminen on ollut myös vaikea päätös, mutta tuotemerkin tulevaisuuden kannalta se on harkittu välttämättömäksi. Altia ei kertakaikkiaan ole kokonsa ja panostusresurssiensa puolesta oikea yhtiö toimimaan yksin yhden tuotteen varassa maailmanlaajuisilla markkinoilla, sanoo Altian pääjohtaja Veikko Kasurinen.

Finlandia Vodka Worldwide Ltd perustettiin vuonna 2000 Altian ja Brown-Formanin yhteisyritykseksi, josta Altia omisti 55 % ja Brown-Forman 45 %. Uuteen yritykseen siirtyi Finlandia Vodka -tuotemerkki sekä sen markkinointi ja jakelutoiminnot, valmistus säilyi Altialla. Nyt tehdyn kaupan jälkeen Finlandia Vodka Worldwide Ltd:n toimitusjohtajana jatkaa Sakari Kotka.

Brown-Forman Corporation valmistaa ja markkinoi korkealuokkaisia alkoholijuomia ja kuluttajatuotteita. Se on maailman seitsemänneksi suurin alkoholijuomayhtiö. Sen tunnetuimpia alkoholijuomamerkkejä ovat Jack Daniel`s, Southern Comfort ja Canadian Mist -viskit, Fetzer ja Bolla -viinit sekä Korbel California samppanjat.

Lisäksi konserniin kuuluvat Lenox, Dansk ja Gorham astiat ja lahjatavarat sekä Hartman matkalaukut.

(MTV3)

(Talousuutiset 21.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.