Mainos

AKT:n Räty: Emme hae 12 kuukauden palkkaa

Satamatyöntekijöiden lakon sovittelussa osapuolten näkemykset vaikuttivat olevan vielä puolenpäivän aikaan kaukana toisistaan. Neuvotteluihin ryhdyttiin puolen päivän aikaan, vajaan viikon tauon jälkeen valtakunnansovittelija Esa Lonkan johdolla.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty kertoo, ettei hän ole ollut viime keskiviikon jälkeen missään yhteyksissä kiistan vastapuoleen tai valtakunnansovittelijaan.

- On täysin mahdotonta sanoa, mitä tänään tulee tapahtumaan.

Räty vahvistaa, että neuvotteluissa hiertää edelleen kiista muutosturvasta, ja asetelmat ovat täysin samat kuin viime keskiviikkona.

Vaitonainen Räty ei halua tarkemmin eritellä AKT:n vaatimuksia työttömyysturvaan liittyen.

- Yksityiskohtia ei ole järkevä lähteä lausumaan kesken neuvotteluiden, koska se vaikeuttaa neuvotteluja. Sen haluan sanoa vielä kerran, että emme hae kahdentoista kuukauden palkkaa.

Työnantajapuolen edustaja, Satamaoperaattorit ry:n työmarkkinajohtaja Juha Mutru ei myöskään suostu kommentoimaan sitä, onko kiistakysymyksissä lähennytty. Mutru toistaa Rädyn kommentit ja kertoo, että neuvotteluissa hiertää edelleen kiista pykälästä 21 eli muutosturvarahastosta.

Rahasto on nyt työnantajan käsissä ja työnantaja hallinnoi sitä.

- Siitähän sovittiin allekirjoituspöytäkirjassa, että se on yhteinen rahasto mutta yksimielisyyteen ei silloin päästy.

Vääntöä käydään siis nyt rahastosta, mutta kiistakapulana on myös Mutrun mukaan AKT:n vaatima raha.

- AKT on esittänyt useiden miljoonien rahastoa, mutta sekään ei oikeastaan ole tässä keskeistä, vaan jo irtisanotuille pitäisi antaa heidän kutsumansa muutosturvaraha takautuvasti.

Lue myös MTV3:n politiikan toimituksen esimiehen Timo Haapalan Setä Arkadia -blogi: Vihreiden nenä kasvaa kuin Pinocchiolla... (ydinvoimaa ja AKT:tä)

Katso Eeva Lehtimäen raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.