Mainos

Ajelehtiva laiva löytyi Välimerellä

Yli sata ravinnon ja veden puutteesta kärsinyttä ihmistä pelastui Välimerellä ajelehtineesta laivasta tänään. Ylikuormitettu ja huonokuntoinen kalastusalus hinattiin Kyproksessa sijaitsevan Limassolin satamaan. Tätä ennen kaksi matkustajaa oli jo ehtinyt kuolla ja heidät oli heitetty yli laidan. Aluksen, johon oli ahtautunut 110 matkustajaa, havaittiin ajelehtivan itäisellä Välimerellä eilisiltana.

Laivan moottori oli hajonnut jo yhdeksän päivää aikaisemmin ja laivan matkustajat olivat olleet ilman ruokaa ja juomaa päiväkausia. Kyproksen poliisin mukaan kahdeksan matkustajaa jouduttiin viemään sairaalaan heti sen jälkeen, kun ukrainalainen kauppalaiva oli hinannut rikkoutuneen aluksen satamaan.

Libanonista matkaan lähtenyt alus oli täynnä Lähi-idän ja Afrikan maista kotoisin olevia matkustajia, joiden uskotaan pyrkineen siirtolaisiksi Etelä-Eurooppaan. Laivan kapteenin mukaan alus oli matkalla Libyaan, mutta matkustajat kertoivat poliisille maksaneensa 5 000 dollaria päästäkseen joko Kreikkaan tai Italiaan. Kyproksen poliisi pidätti laivan kapteenin ja häntä syytetään kuolemantuottamuksesta.

Matkustajat, joiden joukossa oli 12 naista ja kahdeksan lasta, on sijoitettu limassolilaiseen hotelliin. Kyproksen hallituksen edustajan mukaan tapausta käsitellään humanitaarisena asiana ja hengissä selvinneet matkustajat saavat kaiken tarvitsemansa avun.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.