Aivan Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoratojen vieressä tönöttää mystinen asuintalo – MTV Uutiset vieraili autiotalossa, jonne löytäminenkin oli seikkailu

Autioitunut mysteeritalo sijaitsee aivan lentokentän vieressä – tältä siellä näyttää 2:13
MTV vieraili Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä sijaitsevalla autioituneella tontilla.

Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoratoja reunustaa pelto, jonka toisella puolella on pihapiiri. Lähdimme selvittämään, millainen on talo, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä vilkkaasta kentästä.

Vaalea puinen talo näkyy selvästi, kun katsoo lentokonebongareille suosimalta Lemminkäisen kalliolta. Sen sijaan maalta käsin taloa on hankalampi löytää.

Pienen etsiskelyn jälkeen, teollisuusalueen toiselta reunalta, löytyy talolle vievä rehevöitynyt tie, Ahtolantie.

Lentokoneet laskeutuvat kiitoradalle tasaisin väliajoin. Radan näkee selvästi talon pihalta. Välissä on ainoastaan pelto. Pihalla seisoessa meteli on maata järisyttävä. Onko siinä syy, miksi talossa ei enää asu ketään?

Koskematon piha ja graffiti

Piha on ollut koskemattomana pitkään. Puisen päätalon ja piharakennusten ikkunat ovat säpäleinä ja tavaroita on rikottu ja levitelty pihalle.

Sisällä talossa sama sotku jatkuu. Lasinsirut narskuvat kenkien alla, kun väistelen rikottuja tavaroita. Yläkerran ikkunalaudalla on lehmän talja ja lattialla kurkkupurkki.

Talon asukkaat ovat selvästi jättäneet talon jo vuosia sitten. Joku kuitenkin talolla on käynyt, sillä vajan seinässä lukee liiduilla kirjoitetut terveiset ”Gang shiit” ja toisen vajan tiiliseen väliseinään on maalattu graffiti.

Nahkainen sohva on raahattu keskelle peltoa, joka erottaa pihapiirin kiitoradasta. Ensimmäisenä tulee mieleen, että tulevatko jotkut bongailemaan lentokoneita tännekin.

Odottaa purkamista

Toimituksessa alkaa soittelukierros. Kenelle autiotalo kuuluu ja miksi se on tyhjillään? Mikä on Ahtolantie 7:ssä sijaitsevan talon kohtalo? 

Pian selviää, että tontti kuuluu nykyään lentoasemayhtiö Finavialle. Finaviasta kerrotaan, että tontti ostettiin yksityishenkilöltä vuonna 2007. Alue hankittiin lentoaseman liikennealueeksi ja talo piharakennuksineen odottaa edelleen purkua.

Vielä ei ole tiedossa, aiotaanko tontille rakentaa jotain. Se on kuitenkin varmaa, että autioitunut mysteeritalo tulee vielä häviämään.

Lue myös:

    Uusimmat