Mainos

Air France –lentäjien viimeiset keskustelut sisältävä tallenne löytyi

Kahden vuoden takaisen Air Francen matkustajakoneturman syyt saattavat pian selvitä, sillä Atlantin pohjalta on löytynyt jälleen tärkeää todistusaineistoa.

Ranskalaistutkijoiden mukaan meren pohjasta on löydetty myös toinen niin sanottu musta laatikko. Laatikko sisältää ohjaamon ääninauhurin (cockpit voice recorder.) Tallenne sisältää ohjaamossa käydyt keskustelut, joten siitä voidaan saada merkittäviä tietoja siitä, millä tavoin lentäjät reagoivat juuri ennen turmaa.

Ranskalaistutkijat löysivät vappupäivänä ensimmäisen musta laatikon, joka sisältää tietoja muun muassa koneen nopeudesta, kulmasta ja korkeudesta ennen turmaa.

Molemmat mustat laatikot ovat hyvässä kunnossa, mutta toistaiseksi ei ole varmuutta, kuinka paljon tietoa niistä on mahdollista saada ulos. Asiantuntijat ovat jatkuvasti muistuttaneet tallenteiden mahdollisista vaurioista – laatikot ovat maanneet valtavassa paineessa lähes neljän kilometrin syvyydessä pian kaksi vuotta.

- On mahdollista, että saamme seuraavan kolmen viikon sisällä tietää, mitä todella tapahtui, totesi Ranskan liikenneministeri Thierry Mariani Ranskan radion haastattelussa.

Air Francen historian pahimmassa matkustajakoneturmassa kuolivat kaikki koneessa olleet 228 ihmistä. Rio de Janeirosta Pariisin matkalla ollut kone katosi pian lähtönsä jälkeen tutkasta Brasilian koillisrannikolla 1.6. 2009. Ensimmäiset osat turmakoneesta ja osa uhreista löytyivät merestä vasta viikko onnettomuuden jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.