Mainos

Air Finlandin konkurssi pilasi loman – äkkilähdöt viedään nyt käsistä

Kolea kesä on vaikuttanut äkkilähtöjen kysyntään. Viime kesään verrattuna tarjolla on huomattavasti vähemmän kohteita ja hinnat ovat myös korkeammat. Myös Air Finlandin konkurssi vaikuttaa tilanteeseen.

– Kyllä sillä varmasti pieni vaikutus on. Meillä tosin ainakin vielä sään vaikutus on näkynyt enemmän ja juhannussununtaista lähtien kysyntä on ollut hyvin vilkasta. Mutta varmasti henkilöt, jotka olivat lähdössä Air Finlandilla yrittävät nyt keksiä muita ratkaisuja. Ja se tulee näkymään varmasti tulevina viikkoina, Aurinkomatkojen markkinointipäällikkö Leila Repo uskoo.

Halvimmillaan viikon pituisen äkkilähdön saa nyt vajaalla neljälläsadalla eurolla ja kalleimmillaan parilla tonnilla. Tarjolla on enää lähinnä vain suurimpia kohteita. Viime vuonna äkkilähtöjä sai samaan aikaan noin sata euroa halvemmalla.

– Isot kohteet ovat niitä, joihin vielä on tilaa. Niitä ovat muun muassa Kreetan Hania, Turkin Alanya ja kestosuosikki Rhodos, Repo jatkaa.

Äkkilähtöjen hinta vaihtelee viikoittain ja siihen vaikuttaa kysyntä ja tarjonta. Edullisimmin äkkilähtöjä on edellisinä vuosina saanut koulujen loma-aikojen ulkopuolelle eli toukokuussa ja elokuun lopussa. Tämän vuoden tilannetta on kuitenkin vaikea ennustaa.

– Uskon, että äkkilähtöjen kova kysyntä tulee jatkumaan koko kesän. Kaksi tulevaa viikkoa alkaa olla täynnä ja kauempana heinäkuussa on vielä tilaa. Mutta tilanne elää päivittäin, Repo kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja