Mainos

Ahtisaari sytytti hanukka-kynttilän

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari sytytti tiistaina Helsingin juutalaisessa seurakuntakeskuksessa juutalaisten valon juhlan, hanukan, ensimmäisen kynttilän. Rouva Eeva Ahtisaari kunnioitti myös läsnäolollaan tilaisuutta.

Hanukka-juhla kestää kahdeksan päivää ja jokaisena päivänä sytytetään yhtä monta kynttilää kuin on päiviä kulunut. Juhlan päivämäärä vaihtelee vuosittain, mutta tällä kertaa se osui lähes samaan aikaan kuin joulu.

Tämänvuotinen hanukka-juhla aloittaa Israelin 50. itsenäisyyden juhlavuoden. Israel täyttää puoli vuosisataa ensi toukokuussa. Samaan aikaan kuin presidentti Ahtisaari myös 33 muuta presidenttiä tai pääministeriä sytytti hanukka-kynttilän eri puolilla maailmaa.

Heidän joukossaan olivat mm. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton, Britannian pääministeri Tony Blair, Saksan presidentti Roman Herzog, Ranskan pääministeri Lionel Jospin ja Tshekin presidentti Vaclav Havel.

Suomi oli ainoa Pohjoismaa, jossa maan päämies oli noudattanut kutsua saapua hanukka-juhlaan. Helsingissä olivat läsnä myös Israelin Suomen-suurlähettiläs Ali Yahya ja Suomen Israelin-suurlähettiläs Arto Tanner.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.