Mainos

Ahtisaaren eläke ja optiot puhuttavat

Eduskunnassa harkitaan puuttumista presidentti Martti Ahtisaaren eläke-etuihin. Suurin osa valtiontilintarkastajista kannattaa asian selvittämistä. Samalla kannalla on myös valtiovarainvaliokunnan tarkastusjaoston puheenjohtaja. Moni kansanedustaja on närkästynyt Ahtisaaren tavasta nostaa samaan aikaan valtiolta presidentin verotonta eläkettä ja optioita yksityiseltä yritykseltä.

Martti Ahtisaari

Presidentti Martti Ahtisaaren Elcoteqilta saamien optioiden arvo vaihtelee päivittäin. Tänään potin arvo kipusi yli seitsemäänsataantuhanteen markkaan. Valtio maksaa presidentille verotonta eläkettä kolmekymmentätuhatta markkaa kuukaudessa.

Kansanedustaja ja valtiontilintarkastaja Raimo Mähösen (sd) mielestä Ahtisaaren mittavien lisätulojen vuoksi tulisi miettiä eläke-etujen leikkaamista. Mähösen mielestä tavalliset kansalaiset menettävät eläke-etujaan lisätulojen vuoksi.

Presidentti-instituution kustannuksia hoitaa valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja tarkastusjaosto.
Sen puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä katsoo, että optiot eivät istu presidentille. Hän on tilintarkastajien enemmistön kannalla: Ahtisaaren eläke-edut on pantava pohdintaan.

Jaoston jäsenistä kokoomuksen Juha Karpio on pettynyt. Hän kaipaa myös uutta harkintaa presidentin etuihin.
Kristillisen liiton Toimi Kankaanniemi ja RKP:n Ola Rosendahl pitävät mahdollisena, että Ahtisaaren veroton eläke voitaisiin muuttaa verolliseksi. Tilanne on mutkikas, sillä Mauno Koiviston asemaan ei haluta puuttua.

Tarkastusjaoston kokoomuslainen Tuija Nurmikin kaipaa pelisääntöjä, mutta hänen mielestään Ahtisaaren eläkkeeseen ei pidä kajota.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.