Mainos

Aatos Erkon omaisuus siirtyy säätiölle

Ministeri Aatos Erkon kuolinpesän omaisuus siirtyy kokonaan Jane ja Aatos Erkon säätiölle, kun perunkirjoitus on toimitettu ja testamenttimääräys on pantu täytäntöön.

Tämän seurauksena Jane ja Aatos Erkon säätiön omistusosuus Sanoma Oyj:n osakkeista ja äänimäärästä nousee yli 20 prosenttiin Sanoma Oyj:n kaikista osakkeista ja äänimäärästä.

Helsingin Sanomien mukaan säätiölle siirtyvän omaisuuden arvo on noin 700 miljoonaa euroa. Säätiön varallisuus nousee nykyisestä sadasta miljoonasta eurosta 800 miljoonaan euroon. Tästä 800 miljoonasta eurosta Sanoman osuus on alle puolet.

Yhtiö teki asiasta arvopaperimarkkinalain mukaisen liputusilmoituksen tänään.

Säätiö tukee tutkimusta ja taidetta

Jane ja Aatos Erkon säätiö on perustettu vuonna 2002 tukemaan korkeatasoista, kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja.

Tänä keväänä säätiö myönsi apurahoja yhteensä 801 000 euroa. Avustuksia saivat muun muassa LKT Hannele Laivuori pre-eklampsia- eli raskausmyrkytystutkimukseen, Marttaliitto arjen taitojen ja ravitsemustiedon jakamiseen nuorille ja Suomen kansallisoopperan säätiö Boston baletin vierailua vasten. Lisäksi rahaa annettiin mm. satamajäänsärkijä S/S Turson kunnostukseen.

Viime vuonna myönnettiin avustuksia yli 4,3 miljoonaa euroa.

Aatos Erkko kuoli toukokuun alussa 79-vuotiaana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.