Aalto-maljakon uusi ilme

Tuttu Aalto-vaasi yllättää uudella ilmeellä. Iittalan lasinpuhaltajat ovat puhaltaneet perinteiseen klassikkoon lisää korkeutta. Maljakon väreinä ovat lasinkirkas ja valkoinen, Aalto-maljakon suosikkivärit.

Uutuuden aaltoilevasta, korkeasta linjasta juontuu Aalto-maljakon saama nimi Aalto Finlandia. Korkeutta sillä on 201 ja 251 mm ja se on suunniteltu tämän ajan sisustuselementiksi.

Aalto-maljakko on ehkä modernin muotoilun tunnetuin lasiesine. Se perustuu Alvar Aallon kilpailuluonnosten sarjaan vuodelta 1936. Iittalan kokoelmassa on tällä hetkellä maljakoista ja maljoista nelisenkymmentä muoto -väri -ja kokomuunnelmaa, jotka pohjaavat neljään alkuperäiseen kilpailuluonnokseen.

Alvar Aalto (1898-1976) kehotti luonnoksiinsa liittämissään teksteissä käyttämään esineitä muutenkin kuin kukkavaaseina. Toisaalta nyt lanseerattu Aalto Finlandia sopii upeasti korkeille kukkakimpuille.

Aalto Finlandia ei ole ensimmäinen Finlandia-talon ja Aalto-maljakon liitto. Vastavalmistuneeseen Finlandia-taloon tilattiin aikanaan metrin korkuisia maljakoita.

Uusien vaasien hinnat jäävät hieman alle sadan euron.

(MTV3-STT)kuvat: Timo Junttila

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja