9.8. Etanoita

Etanat valkosipulivoissa

  • 1 prk etanoita
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 100 g voita
  • 4 cl pastista
  • persiljaa
  • patonkia

Avaa etanapurkki ja valuta liemi pois. Kumoa etanat uunin kestävään kulhoon tai pannulle. Leikkaa persilja, valkosipuli ja sipuli aivan pieneksi hakkeeksi ja lisää mausteiden kanssa etanoiden päälle.

Kuullota etanoita voissa ja liekitä ne pastiksella. Jos teet etanat uunissa, kypsennä niitä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voin voit maustaa useilla eri tavoilla, esimerkiksi yrteillä, tomaatilla tai chilillä. Tarjoa etanoiden kanssa vastapaistettua patonkia.

Etanat tomaattikastikkeessa

  • 1 prk etanoita
  • 100 g sieniä
  • 1 dl tomattimurskaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • tuoretta timjamia
  • jauhettua parmesania
  • persiljaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista kevyesti oliiviöljyssä etanoiden ja sienien kanssa. Mausta pippurilla ja timjamilla.Kaada päälle valkoviiniä ja tomaattimurskaa ja kiehauta.

Vuole parmesania etanoiden pinnalle ja tarjoa heti tuoreen patongin kera. Voit myös kuorruttaa etanat kastikkeessaan jälkeenpäin.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat