Mainos

9/11-terrori-iskujen lennonjohtajasankari vierailee parhaillaan Suomessa

Yhdeksän vuoden takaisten terrori-iskujen aikainen Yhdysvaltain lennonjohtajien esimies Ben Sliney vierailee parhaillaan Suomessa.

Hän saa edelleen kutsuja ympäri maailman tulla kertomaan kokemuksistaan. Suomessa Sliney on lentäjien ja lennonjohtajien kutsusta.

Vaikka hänestä on tullut suorastaan yhden asian mies, hän sanoo ettei hän valita: syyskuun terrori-iskuja ei hänen mielestään saa unohtaa.

- Yhdeksän vuotta sitten tapahtui jotain sellaista mihin kukaan ei ollut valmistautunut nopea päätös: Yhdysvaltain ilmatila suljetaan kaikilta muilta paitsi viranomaisten lennoilta ja kaikki ilmassa olevat yli neljä tuhatta konetta määrätään laskeutumaan lähimmälle kentälle, nyt jo eläkkeellä oleva FAA:n operaatiojohtaja Sliney kuvailee tapahtumia.

Päätöksen teki yksi mies.

- Päätös lähti yrityksestä saada ilmatila hallintaan. Jos määräämme kaikki koneet maahan, loput ilmaan jäävät ovat pahantekijöitä. Sen jälkeen ilmavoimat ja sotilaat astuvat kuvaan.

Tämä tapahtui hänen ensimmäisenä työpäivänään Yhdysvaltain ilmailuhallinnon lennonjohtajien esimiehenä.

Sliney päätyi myöhemmin jopa näyttelemään itseään elokuvassa United 93. Se kertoo yhdestä tuon päivän maahansyöksystä, jossa kaikki koneessa olleet kuolivat.

- He olivat tuon päivän todellisia sankareita. He nousivat kaappareita vastaan omaa kuolemaansa uhmaten ja hyökkäsivät ohjaamoon pakottaen koneen maahan ennen kuin se pääsi kohteeseensa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.