Mainos

700 käyttäjän tiedot vaarantuivat: Tilannehuone.fi-verkkosivustolle verkkohyökkäys

Verkkosivu Tilannehuone.fi on joutunut verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sivun käyttäjistä noin 700:n tiedot ovat vaarantuneet.

Viranomaishälytyksiä seuraavalle verkkosivulle tehty hyökkäys havaittiin lauantaina ja pysäytettiin samana iltana, kertoi sivun omistaman ohjelmistoyhtiö Arknet Avoin Yhtiön toinen omistaja Tuomas Mikkola STT:lle sunnuntaina.

– Ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että sivun käyttäjistä noin 700:n tietoja on päätynyt ulkopuolisille. Sivullisille on saattanut vuotaa käyttäjän sähköpostiosoite sekä kryptatussa eli salatussa muodossa oleva salasana, Mikkola sanoi.

Salasana vaihtoon

Tilannehuone.fi tyhjensi hyökkäyksen jälkeen kyseisten 700 käyttäjän salasanat, joten kirjautuminen edellyttää heiltä uuden salasanan ottamista käyttöön.

Lisäksi verkkosivusto lähetti viikonloppuna näille käyttäjilleen suosituksen, että heidän on syytä vaihtaa salasana myös muista verkkopalveluista, joissa he ovat käyttäneet samaa yhdistelmää sähköpostista ja salasanasta.

Tilannehuone.fi ei Mikkolan mukaan ole joutunut aiemmin verkkohyökkäyksen kohteeksi. Palvelu on toiminut internetissä vuodesta 2007.

Verkkohyökkäyksestä kertoi sunnuntaina Keskisuomalainen.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja