300-400 g varhaiskaalia
vettä
2 rkl rypsiöljyä
1 viipale tuoretta inkivääriä
1 rkl sokeria
1/2 -1 mietoa chilipalkoa
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl viinietikka tai limen mehua
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 kevätsipulia
1. Leikkaa kaali viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Kaada ne kiehuvaan runsaaseen veteen ja keitä pari minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja nosta tarjoilukulhoon.
2. Poista chilistä siemenet ja vaalea osa sekä kanta ja leikkaa se suikaleiksi. Jos et pidä chilistä voit jättää sen pois. Silppua inkivääri.
3. Kuumenna öljy pannulla tai vokissa ja lisää joukkoon inkivääri ja chili, kuullota hetki. Lisää sokeri, soijakastike ja lopuksi viinietikka tai limen mehu. Anna kiehahtaa ja kaada kuumana salaatin päälle. Sekoita.
4. Leikkaa kevätsipuli vinottain viipaleiksi ja lisää sekaan.
5. Pyyhkäise pannu tai pesaise se ja paahda seesaminsiemenet siinä. Kaada paahtuneet siemenet salaatin joukkoon. Voit tarjota salaatin heti tai antaa sen maustua hetken aikaa.
Vihje: Voit käyttä kaalin myös sellaisenaan raastettuna. Hetken kypsennetty kaali sopii niille, joiden vatsa ei pidä raa'asta kaalista.

