6.11.2002 Omenaiset porsaankyljykset, suklaakiisseli ja mansikat

4 porsaankyljystä
1 tl öljyä tai juoksevaa margariinia
0,5 -1 tl suolaa musta- tai valkopippuria
2 dl omenamehua tai -siideriä
(0,5 rkl vehnäjauhoja)
1 rkl kasvisfondia tai 1/2 kuutio
1 dl ruokakermaa tai kaurakermavalmistetta
0,5 rkl soijaa
ripaus fariinisokeria
2 omenaa
2 rkl karpaloita tai puolukoita
persiljaa tai ruohosipulia

1. Leikkaa omenat kuutioiksi.
2. Sipaise pannu rasvalla ja paista kyljyksiä 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Vatkaa jauhot kylmän omenamehun, kerman ja soijan joukkoon paistokasarissa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
4. Nosta kyljykset kastikkeeseen ja anna hautua noin 5 minuuttia.
5. Paahda omenakuutiot pannulla, josta kyljykset nostettu paistokasariin.
6. Nosta ne kyljysten joukkoon.
7. Ripottele päälle karpalot tai puolukat sekä silputtu persilja. Tarjoa lisukkeeksi ruisriisiä tai keitettyjä perunoita ja esim ruusukaaleja. Halutessasi voit käyttää kastikkeena Poutun valmista kinkkukastiketta ja lisätä joukkoon vain omenat ja karpalot.

Suklaakiisseli (2-4:lle)

0,5 l maitoa tai kaurajuomaa
0,5 dl maissitärkkelystä, Maizenaa
0,5 dl sokeria
1-1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kylmä maito ja maissitärkkelys. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään, niin kaakao ei paakkuunnu.
2. Kuumenna maitoa koko ajan pohjaa myöden hämmentäen kunnes seos sakenee. Keitä edelleen 1-2 minuuttia.
3. Ripottele sekaan samanaikaisesti sokerikaakaoseos.
4. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja kaada annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
5. Tarjoa kiisseli esim. maidon ja/tai marjojen kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat