Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

6.11.2002 Omenaiset porsaankyljykset, suklaakiisseli ja mansikat

Omenaiset porsaankyljykset
Omenaiset porsaankyljyksetCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 07.11.2002 15:04

4 porsaankyljystä
1 tl öljyä tai juoksevaa margariinia
0,5 -1 tl suolaa musta- tai valkopippuria
2 dl omenamehua tai -siideriä
(0,5 rkl vehnäjauhoja)
1 rkl kasvisfondia tai 1/2 kuutio
1 dl ruokakermaa tai kaurakermavalmistetta
0,5 rkl soijaa
ripaus fariinisokeria
2 omenaa
2 rkl karpaloita tai puolukoita
persiljaa tai ruohosipulia

1. Leikkaa omenat kuutioiksi.
2. Sipaise pannu rasvalla ja paista kyljyksiä 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Vatkaa jauhot kylmän omenamehun, kerman ja soijan joukkoon paistokasarissa. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
4. Nosta kyljykset kastikkeeseen ja anna hautua noin 5 minuuttia.
5. Paahda omenakuutiot pannulla, josta kyljykset nostettu paistokasariin.
6. Nosta ne kyljysten joukkoon.
7. Ripottele päälle karpalot tai puolukat sekä silputtu persilja. Tarjoa lisukkeeksi ruisriisiä tai keitettyjä perunoita ja esim ruusukaaleja. Halutessasi voit käyttää kastikkeena Poutun valmista kinkkukastiketta ja lisätä joukkoon vain omenat ja karpalot.

Suklaakiisseli (2-4:lle)

Suklaakiisseli
SuklaakiisseliCopyright MTV Oy 2002

0,5 l maitoa tai kaurajuomaa
0,5 dl maissitärkkelystä, Maizenaa
0,5 dl sokeria
1-1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kylmä maito ja maissitärkkelys. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään, niin kaakao ei paakkuunnu.
2. Kuumenna maitoa koko ajan pohjaa myöden hämmentäen kunnes seos sakenee. Keitä edelleen 1-2 minuuttia.
3. Ripottele sekaan samanaikaisesti sokerikaakaoseos.
4. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja kaada annoskulhoihin. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
5. Tarjoa kiisseli esim. maidon ja/tai marjojen kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Ajankohdalla on väliä – teetkö sinäkin tämän seksimokan?Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseenNuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuivaAsiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:30
    Lifestyle

    Ajankohdalla on väliä – teetkö sinäkin tämän seksimokan?

  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • Eilen12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"