5 keinoa – näin laihdut ilman liikuntaa ja nälkäkuuria

Laihduttamisessa on loppujen lopuksi kyse pysyvästä elämäntapamuutoksesta. Kuukauden niukkakalorisen dieetin jälkeen kilot hipsivät helposti takaisin, kun ihminen siirtyy taas normaaliin ruokavalioon.

Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeä osa laihtumista, mutta laihtuminen voi onnistua ilman hikoiluakin.Vanhat liikuntavammat tai muut syyt voivat olla esteenä ankaralle saliharjoittelulle tai pitkille hölkkälenkeille. Tällöin kannattaakin turvautua pieniin elämäntapamuutoksiin, jotka pitkällä aikavälillä hoikentavat sinua varmasti:

1. Juo enemmän vettä

Vesi on monella tapaa hyväksi linjoillesi. Kylmän veden juonti vauhdittaa aineenvaihduntaa, sillä keho joutuu työskentelemään rankemmin lämmittääkseen nesteen. Samalla poltat myös enemmän kaloreita! Säännöllinen veden juonti pitää sinut myös kylläisenä, etkä syö turhia kaloreita. Veden juonti ennen liikuntasuoritusta tekee puolestaan hyvää lihaksille.

2. Nuku tarpeeksi

Julkkikset ja lääkärit ovat puhuneet pitkään eräästä laihdutusniksistä, jonka sanotaan olevan kaikista toimivin. Kyse on nukkumisesta ja erityisesti riittävästä unimäärästä. Liian vähän unta saavat ihmiset syövät tutkimuksen mukaan enemmän ruokaa, sillä he tarvitsevat jostakin energiaa. Pyri siis nukkumaan vähintään 8 tuntia yössä!

3. Opettele annoskoot

Vaikka et olisikaan dieetillä, kannattaa sinun kiinnittää hieman huomiota annoskokoihisi. Aivoilta menee nimittäin useampi minuutti aikaa siihen, että ne tunnistavat olosi kylläiseksi. Opettele siis oikeansuuruiset annoskoot ja testaa, miten erilaisilta annokset näyttävät eri kokoisilla lautasilla.

4. Vauhdita aineenvaihduntaa myös teellä

Vesi ei ole ainoa neste, joka vauhdittaa aineenvaihduntaan. Tutkimusten mukaan vihreän teen juonti auttaa myös runsaasti painonhallinnassa. Joidenkin laskelmien mukaan teen juonti päivittäin polttaisi 400 ylimääräistä kaloria viikossa.

5. Käytä ystäviäsi hyväksi!

Terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen onnistuu helpommin, jos sinulla on ystäviä tukena ja motivoimassa. Ideaalitilanteessa myös ystäväsi pyrkivät terveellisempään elämään, jolloin voitte antaa toisillenne vertaistukea, ettekä sorru kahvilassa kakkuihin!

Lähde: Fitsugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja