4.11. Pienet suppilovahvero-poropiiraat

Suppilovahvero-poropiiraat

  • Pohja:
  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

  • Täyte:
  • 3 dl suppilovahveroita
  • 150 g savuporo leikettä
  • pala purjoa
  • 100g juustoraastetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja poro suikaleiksi. Paista suppilovahveroita hetki voissa, lisää purjo ja hauduta hetki. Lisää sitten porosuikaleet ja mausta seos. Kaada paistos kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle.

Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista piiraita 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile raikkaan porkkana-puolukkaraasteen kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat