31.1 Juustoinen lihamureke ja juuresmuusi

Juustoinen lihamureke

  • 600 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pss sipulikeittoaineksia
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • maustepippuria

Sekoita keskenään kermaviili ja sipulikeittoainekset, anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna ja mausteet. Yhdistä seokset, lisää suola ja maustepippuri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina työlaudalle levyksi ja ripottele aurajuusto pinnalle. Kääri rullalle ja nosta rulla öljyttyyn ja korppujauhotettuun murekevuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Juuresmuusi

  • 2 rosamunda-perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka keitin lientä

Keitä juurekset reiluina paloina kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi talteen ja survo juurekset muusiksi perunasurvimella. Mausta valkopippurilla ja persiljasilpulla. Sekoita ja tarjoile lihamurekkeen kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat