Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

31.1 Juustoinen lihamureke ja juuresmuusi

Juustoinen lihamureke
Juustoinen lihamurekeMTV3
Julkaistu 31.01.2006 00:00(Päivitetty 31.01.2006 14:05)

Juustoinen lihamureke

  • 600 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pss sipulikeittoaineksia
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • maustepippuria

Sekoita keskenään kermaviili ja sipulikeittoainekset, anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna ja mausteet. Yhdistä seokset, lisää suola ja maustepippuri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina työlaudalle levyksi ja ripottele aurajuusto pinnalle. Kääri rullalle ja nosta rulla öljyttyyn ja korppujauhotettuun murekevuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Juuresmuusi

  • 2 rosamunda-perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka keitin lientä

Keitä juurekset reiluina paloina kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi talteen ja survo juurekset muusiksi perunasurvimella. Mausta valkopippurilla ja persiljasilpulla. Sekoita ja tarjoile lihamurekkeen kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat ollaViikkohoroskooppiVaro, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"

  • 10:43
    Jouluruoka

    Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

  • 08:09
    Jouluruoka

    Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"

  • 06:44
    Vatsavaivat

    Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat olla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi