30.4. Nopea banaanipiirakka ja pestopatongit

Nopea banaanipiirakka

  • Taikina:
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sulatettua voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • loraus maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • Täyte:
  • 4 pilkottua banaania
  • 2 dl mantelilastuja
  • 2 dl vaahterasiirappia tai hunajaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Pilko päälle banaanit ja levitä mantelilastut. Kaada päälle vaahterasiirappia ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Pestopatongit

  • 4 kpl esipaistettuja patonkeja
  • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 4 rkl punaista pestoa
  • 4 rkl vihreää pestoa
  • Tarjolle: juustoja, oliiveja, leikkeleitä

Leikkaa patongin päälle noin 1,5 cm syviä viiltoja. Jaa voin määrä kahtia ja sekoita toisessa astiassa voita ja punaista pestoa ja toisessa voita ja vihreää pestoa. Täytä puolet patonkien viilloista punaisella voi-pestolla ja puolet vihreällä. Paista uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat