Tulinen nakkikastike
- 1 pkt (300 g) nakkeja
- 1 sipuli
- 1 punainen tuore chili (tai 0,5-1 tl vahvaa chilijauhetta)
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 2 dl vettä tai lihalientä
- 1-2 rkl hunajaa tai siirappia
- 2 rkl sinappia
- suolaa
- mustapippuria
- ruokaöljyä
Hienonna sipuli, chili ja valkosipulinkynnet. Paloittele nakit ja ruskista ne korkea reunaisessa pannussa, siirrä hetkeksi sivuun. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää pannuun nakit, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja tarjoile peruna-porkkanamuusin kera.
Peruna-porkkanamuusi
- 8 perunaa
- 3 porkkanaa
- 2 dl maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa
- hienonnettua persiljaa