Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

30.1. Tulinen nakkikastike ja peruna-porkkanamuusi

Julkaistu 30.01.2007 00:00

Tulinen nakkikastike

  • 1 pkt (300 g) nakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 punainen tuore chili (tai 0,5-1 tl vahvaa chilijauhetta)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä tai lihalientä
  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokaöljyä

Hienonna sipuli, chili ja valkosipulinkynnet. Paloittele nakit ja ruskista ne korkea reunaisessa pannussa, siirrä hetkeksi sivuun. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää pannuun nakit, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja tarjoile peruna-porkkanamuusin kera.

Peruna-porkkanamuusi

  • 8 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • hienonnettua persiljaa

Kuori perunat ja porkkanat. Laita ne kiehuvaan veteen ja kypsennä pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna juuresten höyrystyä hetki. Lisää kattilaan voi ja ripaus suolaa. Soseuta perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Kaada kuumennettua maitoa joukkoon niin, että saat sopivan paksuisen muusin. Sekoita muusiin lopuksi persilja.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"Emmitkö sitoutumista? Vasta-avioitunut Max kertoo, miksi halusi naimisiin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • 09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • 06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."

  • Eilen21:41
    Meikit

    Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"

  • Eilen19:28
    Liikenneturvallisuus

    Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"