Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

30.1. Tulinen nakkikastike ja peruna-porkkanamuusi

Julkaistu 30.01.2007 00:00

Tulinen nakkikastike

  • 1 pkt (300 g) nakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 punainen tuore chili (tai 0,5-1 tl vahvaa chilijauhetta)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä tai lihalientä
  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokaöljyä

Hienonna sipuli, chili ja valkosipulinkynnet. Paloittele nakit ja ruskista ne korkea reunaisessa pannussa, siirrä hetkeksi sivuun. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää pannuun nakit, paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia ja tarjoile peruna-porkkanamuusin kera.

Peruna-porkkanamuusi

  • 8 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • hienonnettua persiljaa

Kuori perunat ja porkkanat. Laita ne kiehuvaan veteen ja kypsennä pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna juuresten höyrystyä hetki. Lisää kattilaan voi ja ripaus suolaa. Soseuta perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Kaada kuumennettua maitoa joukkoon niin, että saat sopivan paksuisen muusin. Sekoita muusiin lopuksi persilja.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!