Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

28.3.2002 Aurinkopasha

Julkaistu 28.03.2002 09:41

250 g maitorahkaa
1 1/4 - 1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
1 ½ tl vaniljasokeria
vähän sitruunan raastettua kuorta
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 ½ - 2 liivatelehteä

pohjalle:

noin 50g manteleita karkeana rouheena

pinnalle:

1 dl appelsiini-, lakka- tai tyrnimehua
1 ½ liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen.
2. Ripottele mantelirouhe tarjoiluvadin pohjalle ( esim matalat Aaltomaljat sopivat hyvin).
3. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Lisää se rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunan kuorella.
4. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja vedestä puristetut liivatelehdet niin että lehdet sulavat. Älä keitä. Anna jäähtyä sen aikaa kun vatkaat vaahdot. Jos liivate ehtii hyytymään, kuumenna uudelleen juoksevaksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää ½ dl sokeria (puolet ohjeen kokonaissokerimäärästä) vähitellen vaahdon joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita kummatkin vaahdot varovasti rahkanseoksen joukkoon. 6. Lisää liivate ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. 7. Kaada seos varovasti mantelirouheen päälle ja nosta vati hyytymään kylmään 1-2 tunniksi ennen keltaisen kerroksen lisäämistä. 8. Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. 9. Kuumenna mehu (vastapuristettu appelsiinimehu kannattaa siivilöidä) ja kädessä puristetut liivatelehdet niin että liivate sulaa. Anna jäähtyä hetki. 10. Lusikoi varovasti (jos kaadat seoksen vauhdilla, niin se "porautuu" helposti rahkamassan sisään) hyytyneen rahkakerroksen päälle. Kallista vatia samalla niin, että keltainen kerros peittää rahkakerroksen. Anna hyytyä kylmässä.






VIHJE: Jos haluat valmistaa normaalin pashan, jätä liivate pois ja kaada massa sideharsolla vuorattuun muottiin ja anna valua yön yli kylmässä. Voit sekoitta mantelirouheen pashan joukkoon. Jätä keltainen kerros tekemättä ja tarjoa pasha esim. marjojen tai hedelmäpalojen kanssa.

HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ!

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyseTaas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineitaMonessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetäPastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistäAutoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riitti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:15
    Shoppailu

    Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyse

  • Eilen18:58
    Labubu

    Taas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineita

  • Eilen17:01
    Ruoka

    Monessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetä

  • Eilen14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • Eilen13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä