Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

28.3.2002 Aurinkopasha

Julkaistu 28.03.2002 09:41

250 g maitorahkaa
1 1/4 - 1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
1 ½ tl vaniljasokeria
vähän sitruunan raastettua kuorta
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 ½ - 2 liivatelehteä

pohjalle:

noin 50g manteleita karkeana rouheena

pinnalle:

1 dl appelsiini-, lakka- tai tyrnimehua
1 ½ liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen.
2. Ripottele mantelirouhe tarjoiluvadin pohjalle ( esim matalat Aaltomaljat sopivat hyvin).
3. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Lisää se rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunan kuorella.
4. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja vedestä puristetut liivatelehdet niin että lehdet sulavat. Älä keitä. Anna jäähtyä sen aikaa kun vatkaat vaahdot. Jos liivate ehtii hyytymään, kuumenna uudelleen juoksevaksi.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää ½ dl sokeria (puolet ohjeen kokonaissokerimäärästä) vähitellen vaahdon joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita kummatkin vaahdot varovasti rahkanseoksen joukkoon. 6. Lisää liivate ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. 7. Kaada seos varovasti mantelirouheen päälle ja nosta vati hyytymään kylmään 1-2 tunniksi ennen keltaisen kerroksen lisäämistä. 8. Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. 9. Kuumenna mehu (vastapuristettu appelsiinimehu kannattaa siivilöidä) ja kädessä puristetut liivatelehdet niin että liivate sulaa. Anna jäähtyä hetki. 10. Lusikoi varovasti (jos kaadat seoksen vauhdilla, niin se "porautuu" helposti rahkamassan sisään) hyytyneen rahkakerroksen päälle. Kallista vatia samalla niin, että keltainen kerros peittää rahkakerroksen. Anna hyytyä kylmässä.






VIHJE: Jos haluat valmistaa normaalin pashan, jätä liivate pois ja kaada massa sideharsolla vuorattuun muottiin ja anna valua yön yli kylmässä. Voit sekoitta mantelirouheen pashan joukkoon. Jätä keltainen kerros tekemättä ja tarjoa pasha esim. marjojen tai hedelmäpalojen kanssa.

HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ!

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa LontoossaParas lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuusTiesitkö? Kaksikielisyys voi pienentää muistisairauden riskiäBrittitutkija uskoo tekoälyn räjähtävän käsiin – vaikutukset jopa pandemiaakin suuremmat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • Eilen17:48
    Joulu

    Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa Lontoossa

  • Eilen17:15
    Ruoka

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • Eilen14:45
    Muistisairaudet

    Tiesitkö? Kaksikielisyys voi pienentää muistisairauden riskiä