27.5.2002 Tortillat ja jauheliha-kasvismuhennos

2 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
2 rkl öljyä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna levätä hetki.
2. Jaa taikian jauhotetulla pöydällä 8-10 osaan ja pyöritä pallloiksi. Kauli takinapallot ohuiksi letuiksi (n. 20 cm halkaisijaltaan).
3. Paista tortillat kuumalla kuivalla (valurauta-) pannulla molemmin puolin, kunnes niihin tulee pieniä ruskeita täpliä. Peitä kuumat tortillat hyvin liinalla, jotta ne pehmenevät helposti täytettäviksi.

Jauheliha-kasvismuhennos

400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1 banaani
1 punainen chili
1 prk tomaattimurskaa
1 tl korianterinsiemeniä suolaa
6-8 tortillaa cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta

1. Paloittele sipulit, paprikat, banaani ja chili.
2. Ruskista jauheliha, lisää kasvikset ja banaani. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää tomaattimurska sekä korianterinsiemenet. Hauduta vielä ilman kantta 2-3 minuuttia.
3. Nosta muhennosta tortillalle. Kääri rullaksi. Nosta tortillarullat uunivuokaan ja ripottele päälle cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta.
4. Kuorruta 250 asteisessa uunissa grillivastuksien alla muutama minuutti, kunnes juusto ruskistuu kauniisti.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat