Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

24.4.2003 Keväistä kananpoikaa ja kasviksia

Julkaistu 24.04.2003 19:37

Vieraana keittiöpäällikkö, ravintoloitsija Pekka Terävä ravintola Klippanista, joka avataan vappupäivänä.

Keväistä kananpoikaa ja kasviksia Klippanin tapaan 4 hengelle

Keväistä kananpoikaa ja kasviksia

Keväistä kananpoikaa ja kasviksiaCopyright MTV Oy 2003

2 - 4 kevätkananpoikaa (n. 350 g / kpl) tai 4 broilerin rintafileetä
2 tuoretta latva-artisokkaa
1 sitruuna
1/2 l kanalientä
2 valkosipulin kynttä
1 nippu kevätporkkanoita
1 nippu kevätsipulia
1 nippu parsaa
100 g neulapapua
1 dl oliiviöljyä
50 g suolatonta voita
tuoretta timjamia, ruohosipulia ja lehtipersilja
suolaa ja valkopippuria

1. Sido kevätkananpojat sidontalangalla (siivet ja koivet rinnan alta yhteen). Älä käsittele kanaa ja kasviksia samalla työlaudalla.
2. Kuori latva-artisokat ja laita kattilaan valkosipuli, öljyn, kanaliemen sekä mausteiden kera. Anna kypsyä miedolla lämmöllä pehmeiksi. Poista kypsät latva-artisokat ja pilko ne neljään osaan.
3. Paista suolalla ja valkopippurilla maustetut kevätkananpojat voin ja oliiviöljyn kanssa pannulla kauniin ruskeaksi. Laita 180-200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes linnut ovat kypsiä (reisilihaksen tikulla pistetystä reiästä valuva neste on kirkasta ei punertavaa). Anna lintujen vetäytyä noin 10 minuuttia ja pidä ne lämpimänä.
4. Kuori kasvikset, pilko loput yrtit ja laita kaikki ainekset kanaliemeen, jossa latva-artisokat ovat kypsyneet. Keitä vihannekset kypsiksi. Viimeistele vihannekset lopuksi suolalla, valkopippurilla, oliiviöljyllä ja voilla. (kanaliemen lopusta saat maukkaan keitonpohjan).
5. Voit tarjota lisänä myös riisiä tai varhaisperunaa. Broilerin rintafilee kypsyy liedellä 15-20 minuutissa tai pikaisen pannuruskistuksen jälkeen uunissa n.10 minuutissa. Kokeile kypsyyttä. Valitse kasvikset sen mukaan mitä on saatavilla tai käytä esim. pieniä pakasteporkkanoita, pakastepapua tms.



Lisää aiheesta:

Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsausPeppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannonSuomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin LapissaMoni urheileva lapsi ja nuori kärsii rasitusvammoista – näin niitä voi ehkäistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon

  • Eilen13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa