24.4.2003 Keväistä kananpoikaa ja kasviksia

Vieraana keittiöpäällikkö, ravintoloitsija Pekka Terävä ravintola Klippanista, joka avataan vappupäivänä.

Keväistä kananpoikaa ja kasviksia Klippanin tapaan 4 hengelle

2- 4 kevätkananpoikaa (n. 350 g / kpl) tai 4 broilerin rintafileetä
2 tuoretta latva-artisokkaa
1 sitruuna
1/2 l kanalientä
2 valkosipulin kynttä
1 nippu kevätporkkanoita
1 nippu kevätsipulia
1 nippu parsaa
100 g neulapapua
1 dl oliiviöljyä
50 g suolatonta voita
tuoretta timjamia, ruohosipulia ja lehtipersilja
suolaa ja valkopippuria

1. Sido kevätkananpojat sidontalangalla (siivet ja koivet rinnan alta yhteen). Älä käsittele kanaa ja kasviksia samalla työlaudalla.
2. Kuori latva-artisokat ja laita kattilaan valkosipuli, öljyn, kanaliemen sekä mausteiden kera. Anna kypsyä miedolla lämmöllä pehmeiksi. Poista kypsät latva-artisokat ja pilko ne neljään osaan.
3. Paista suolalla ja valkopippurilla maustetut kevätkananpojat voin ja oliiviöljyn kanssa pannulla kauniin ruskeaksi. Laita 180-200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes linnut ovat kypsiä (reisilihaksen tikulla pistetystä reiästä valuva neste on kirkasta ei punertavaa). Anna lintujen vetäytyä noin 10 minuuttia ja pidä ne lämpimänä.
4. Kuori kasvikset, pilko loput yrtit ja laita kaikki ainekset kanaliemeen, jossa latva-artisokat ovat kypsyneet. Keitä vihannekset kypsiksi. Viimeistele vihannekset lopuksi suolalla, valkopippurilla, oliiviöljyllä ja voilla. (kanaliemen lopusta saat maukkaan keitonpohjan).
5. Voit tarjota lisänä myös riisiä tai varhaisperunaa. Broilerin rintafilee kypsyy liedellä 15-20 minuutissa tai pikaisen pannuruskistuksen jälkeen uunissa n.10 minuutissa. Kokeile kypsyyttä. Valitse kasvikset sen mukaan mitä on saatavilla tai käytä esim. pieniä pakasteporkkanoita, pakastepapua tms.



Lue myös:

    Uusimmat