Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

20.4. Merellinen äyriäispata ja hyvä leipä

Julkaistu 20.04.2007 00:00

Merellinen äyriäispata

  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ripaus sahramia
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 3-5 dl kalalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8 perunaa
  • 2 dl katkarapuja
  • 2 dl säilykesimpukoita

Kuori sipuli, halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää silputut valkosipulin kynnet, sahrami, persilja, kalaliemi, tomaattipyree ja pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat ja anna kuumentua nopeasti. Tarjoile itse tehdyn tuoreen leivän kanssa.

Hyvä leipä

Ohjeesta tulee kaksi isoa tai neljä pienempää leipää.

  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 0,5 pala tuorehiivaa
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • n.8-10 dl vehnäjauhoja
  • pinnalle rakeista merisuolaa ja oliiviöljyä

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa noin 5-10 min kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista. Laita taikina yöksi jääkaappiin. Taikina voi olla kylmässä vaikka vuorokauden, leivän maku paranee mitä kauemmin taikina saa levätä. Ota taikina jääkaapista ja vaivaa sitä hetki. Leivo kaksi tai neljä leipää. Nosta leivät leivinpaperin päälle liinan alle ja anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan. Tee veitsellä kuvio leivän pintaan ja nosta leivät 250 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Voitele leipää oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista vielä noin 10-15 minuuttia. Saat rapean pinnan jos uunissa on pohjalla hieman vettä. Leipä on kypsä kun sen pohja kumisee koputtaessa ja se tuntuu kevyeltä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lifestyle

Lisää aiheesta:

"Myös aikuinen saa pettyä lahjaansa" – Supernanny kertoo, kuinka selviät pyhien tunnemyrskystäPresidentti Stubbin ehdoton jouluherkku: "Anoppini tekee sen jo syyskuussa"Suomalainen jouluperinne pääsi brittilistaukseenRiisipuuron pohjaan palamisen voi estää yksinkertaisella kikallaTiesitkö? Joulukuusesi kuhisee ötököitä – "Purkavat lepotilansa sisätilojen lämmössä ja lähtevät liikkeelle"Kallen kebabohjeesta tuli valtava hitti – näin se tehdään!

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:01
    Joulu

    "Myös aikuinen saa pettyä lahjaansa" – Supernanny kertoo, kuinka selviät pyhien tunnemyrskystä

  • Eilen20:32
    Jouluruoka

    Presidentti Stubbin ehdoton jouluherkku: "Anoppini tekee sen jo syyskuussa"

  • Eilen18:58
    Joulu

    Suomalainen jouluperinne pääsi brittilistaukseen

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Riisipuuron pohjaan palamisen voi estää yksinkertaisella kikalla

  • Eilen14:04
    Hyönteiset

    Tiesitkö? Joulukuusesi kuhisee ötököitä – "Purkavat lepotilansa sisätilojen lämmössä ja lähtevät liikkeelle"