Merellinen äyriäispata
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 rkl ruokaöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- ripaus sahramia
- nippu tuoretta persiljaa
- 3-5 dl kalalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 8 perunaa
- 2 dl katkarapuja
- 2 dl säilykesimpukoita
Kuori sipuli, halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää silputut valkosipulin kynnet, sahrami, persilja, kalaliemi, tomaattipyree ja pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat ja anna kuumentua nopeasti. Tarjoile itse tehdyn tuoreen leivän kanssa.
Hyvä leipä
Ohjeesta tulee kaksi isoa tai neljä pienempää leipää.