17.12.2003 Bosnialaisia jouluherkkuja
Vieraana bosnialainen Slavica Tadic kertomassa bosnialaisista jouluruuista.
"Tassut"
280 g voita
200 g sokeria
1 muna
140 g saksanpähkinöitä jauhettuna
350 g vehnäjauhoja
pölysokeria
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
2. Sekoita ensin joukkoon jauhetut saksanpähkinät ja sen jälkeen jauhot.
3. Ota taikinasta sopivan kokoisia nokareita, pyörittele ne käsissä palloiksi ja painele metallisiin pikkuvuokiin. Myös pienikoloiset silikonivuuat sopivat tassujen paistoon.
4. Paista 175 asteessa pieniä n. 15 min. suurempia 20-23 min.
5. Kopauta jäähtyneet leivonnaiset irti vuuista ja hunnuta ne siivilän läpi tomusokerilla.
Taikinoitu possunfilee
300-400 g:n porsaan sisäfilee
mustapippuria
paistamiseen öljyä
suolaa
(vegetaa)
täyte:
250 g herkkusieniä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl tuoreita timjaminlehtiä
2 rkl smetanaa
1 muna
4-6 salaatinlehteä
voiteluun:
1 keltuainen
500 g voitaikinalevyjä + 100-200 g voitaikinalevyä koristeluun
1. Pyyhi filee ja hiero pintaan pippuria. Ruskista filee joka puolelta öljyssä pannussa. Mausta suolalla ja vegetalla (bosnialainen kuivatuista juureksista tehty jauhe). Anna fileen jäähtyä.
2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Pilko sienet. Erota munan keltuainen ja valkuainen.
3. Kuullota sipuli voissa. Lisää sienet, valkosipuli ja yrtit. Anna paistua hetki.
4. Sekoita joukkoon smetana ja keltuainen. Anna jäähtyä.
5. Kostutaa taikinalevyjen reunat vedellä ja aseta ne hiukan päällekkäin ja paina kaulimella tiiviisti yhteen.
6. Kauli taikina ohueksi levyksi. Voitele reunat valkuaisella.
7. Astettele salaatinlehdet taikinalevyn päälle. Levitä sienitäyte lehtien päälle ja nosta filee täytteelle. Kääri taikina varovasti fileen ympärille niin, että liitoskohta tulee alapuolelle. Painele myös taikina umpeen rullan päissä.
8. Tee koristeeksi pintaan esim. joulukuusi, kiekuroita, piparkakkumuotilla otettuja kuvia tms. Nosta koristeet valkuaisella sipaistun rullan päälle. Voitele keltuaisella.
9. Paista ensin 5 min. 250 asteessa ja sitten 30 min. 200 asteessa uunin alaritilätasolla. Leikkaa viipaleiksi vähän jäähtyneenä.
Uusimmat
-
05:45
Esa, 32, on ollut asunnoton kahdeksan vuotta – näin hän pysyy hengissä
-
05:39
EU äänestää 35 miljardin avusta Ukrainalle
-
05:29
Ex-presidentti otti vastaan lahjuksia Perussa – nyt napsahti tuomio
-
05:17
Israel iski lähelle sairaalaa Beirutissa – ainakin neljä kuollut ja kymmeniä haavoittunut
-
23:02
Putin ja YK:n Guterres tapaavat Venäjällä
-
22:50
MTV:n Venäjä-asiantuntija: Moldovan äänestystulos on EU:lle karmea epäonnistuminen
-
22:43
Neymarin pitkä piina päättyi vihdoin
-
22:34
Bussin ajautuminen umpikujaan tallentui videolle Helsingissä – jouduttiin hinaamaan pois
-
21:39
103-vuotiaana kuolleelle Suomen viimeiselle sotilaslentäjälle upea kunnianosoitus
-
21:28
Oras Tynkkynen antoi ministeri Mykkäselle tylyn "päättötodistuksen"
-
21:20
Nyrkkeilykohusta liikkui kovia huhuja – mieheksi epäilty ottelija vaihtaa maisemaa
-
21:10
Onko TTK:n kärkikolmikko jo arvattavissa? Tanssiraadilla selkeä mielipide
-
20:56
Patrik Laineesta positiivinen päivitys
-
20:53
Kiekko-Espoolta lisää kovia temppuja SM-liigassa: taas Tapparalle käkättimeen!
-
20:41
Ministerin tehtävät jättävä Kai Mykkänen: Nyt en ole enää puoluepoliittisten kiistojen osapuoli
-
20:30
Ruotsi kieltämässä Suomessa vielä lailliset serkusavioliitot – suomalainen Sara harhautettiin avioon lomamatkalla
-
20:26
Red Bull -pomolta suora mielipide F1-kisan kohutilanteeseen, Kimi Räikkönenkin mainittiin – "Kaikki tietävät säännöt"
-
20:20
Autoilija ei voinut jättää pysäköintikiekkoa kojelaudalle – vaati valvontamaksun hylkäystä
-
20:17
Merivartiosto: Suomenlahdella useita satelliittipaikannuksen häiriötä viime viikolla
-
20:17
Tapparan muuri murtui – kovia kokenut Santeri Virtanen, 25, säväyttää nyt Liigassa
-
Lataa lisää