17.11. Lammaspata ja suklaabanaanit

Lammaspata

  • 400 g lampaan paistia tai lapaa
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-1,5 l lihalientä
  • suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • 0,5-1 tl kuminaa

Paloittele liha ja juurekset sekä perunat reiluiksi paloiksi.

Halkaise valkosipulin kynnet ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Ruskista padassa ensin lihat ja lisää sitten kaikki kasvikset.

Lisää tomaattipyree ja paahda hetki.

Kaada lihaliemi pataan ja lisää mausteet. Anna hautua noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä.

Tarjoile esim. riisin kera. (Halutessasi voit suurustaa padan 1-2 rkl maizenaa).

Suklaabanaanit

  • 4 banaania
  • 100 g tummaa suklaata

Rouhi suklaa veitsellä. Halkaise banaanit pituussuunnassa ja ripottele suklaata leikkuupinnalle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes suklaa sulaa lähes kokonaan. Tarjoa vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat