15.5. Sitruunakalaa ja melonisalaattia

Sitruunakalaa

  • n. 800 g lohta
  • 4-6 kevätsipulinvartta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Mausta kalafileeviipaleet suolalla ja pippurilla. Nosta kaksi taitettua vartta kevätsipulia kalaviipaleille ja kieritä rullalle. Nosta kalarullat uunivuokaan ja kaada pohjalle valkoviiniä ja sitruunan mehu. Raasta kalojen päälle sitruunan kuori. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Melonisalaatti

  • 1 hunajameloni tai muuta melonia
  • 2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 0,5 kurkku kuorittuna
  • herneenversoja tai vesikrassia
  • omena-hunajaviinietikkaa
  • suolaa

Puhdista meloni ja kuutioi hedelmäliha. Halkaise avokadot, koverra sisus lusikalla ja kuutioi. Kuutioi myös punasipuli ja kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään, pirskottele päälle etikkaa sekä suolaa ja koristele herneenversoilla tai vesikrassilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat