Ihanan aamun tiistain teemana on puutarha. Keittiössä mukana pari tämän kevään kirjaa; Oman puutarhan herkut (Tiina Koivunen, Marita Suontausta), kustantaja Gummerus ja Makujen maailma Puutarhasta pöytään (Sonja Blåberg, Kaisa Torkkeli), kustantaja Weilin+Göös. Puutarhasta pöytään -teos täydentää Makujen maailma Viherkeittiön-sarjan jo aiemmin ilmestyneitä tietokirjoja Yrtit ja Keittiöpuutarha. Puutarhasta pöytään on suunniteltu jokaiselle, joka halua lisätä kasvisten käyttöä ruoanvalmistuksessa ja keventää ruokavaliotaan. Kirja on iso ja sisältää yli 200 reseptiä. Ohjeet on ryhmitelty peruskeittokirjan tyyliin alku- ja pikkuruuat, salaatit, keitot jne. ja joka aukeamalla on upea kuva yhdestä tai useammasta ohjeesta. Oman puutarhan herkut on pieni näppärä kirja, joka antaa kotipuutarhurille kasvukauden mukaan lyhyitä ohjeita tyyliin: Miten aloitan? Mikä lajike?. Missä viihtyy? Miten hoidan? Käyttö jne. Ja kullekin kasvukaudelle on oma menyynsä ja muutama ruokaohje. Kirja antaa aloittelijalle hyviä neuvoja niin kotipuutarhaan kuin keittöön. Mutta myös kokeneempi kasvisten viljelijä löytää helposti ja lyhyesti neuvot esim. (puna- ja keltajuurikas) Ongelmia! Viileys tai kuivuus edistävät kukkimista. Liika typpilannoitus voi aiheuttaa nitraatin kertymistä. Kirpat.
Yrttibroilerit
(ohje kirjasta Oman puutarhan herkut)
