Mainos

10. Pappilan portaat

Kohde: Kehäkukantie 10 E, 01390 Vantaa (paritalo 2h+k+s 53 m2)
Budjetti: 1500 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 190 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 195 000 €
Myyntihinta: 195 000 € (ennen ensi esittelyä)

Jukan pienessä, mutta tyylikkäässä paritalo-asunnossa on upea piha ja runsaasti piilotettuja ullakkoneliöitä. Tila pitäisi saada hyötykäyttöön ja samalla tasoittaa ehkä liiankin persoonallista sisustusta suuremman ostajajoukon mieleiseksi. Carita, Susanna ja Tatu miettivät uudenlaista ilmettä Jukan pappilan tunnelmaan. Jukka ihastui Caritan suunnitelmaan kiinteistä portaista, joten Carita saikin alkaa hääräämään Jukan kaksiossa.

Kodikkaassa rivitaloasunnossa on iso ullakko, joka piti saada käyttökuntoon. Ullakolle vei pienet ja hatarat ullakkotikkaat. Niiden tilalle Carita suunnitteli uudet portaat, jotka ovat turvalliset ja helpot käyttää. Ongelma oli myös portaiden sijainti suoraan etuoven edessä. Carita suunnitteli ullakolle kulkua varten kiinteät portaat, joissa on välitaso ulko-oven yläpuolella. Sieltä porrasaskelmat laskeutuvat alas olohuoneen puolelle. Näin saatiin tukevat portaat, tosin kapeat, mutta ne eivät vie liikaa tilaa eteisestä.

Ullakon aukkoa suurennettiin myös niin, että siitä pääsee vaivattomasti kulkemaan. Yläkertaan saatiin näin käyttökelpoinen makuuhuone. Yläkerrassa maalattiin seinät ja katto Tikkurilan maalarinvalkoisella. Näin saatiin lisää valoa ja tilantuntua. Kirkas punainen ja sininen väri tekstiileissä ja tauluissa raikasti makuuhuoneen ilmettä. Turhan iso lipasto ja työpöytä siirrettiin pois.

Kuvassa makuuhuone ennen stailausta.

Alakerran pikkuhuoneeseen sijoitettiin työpiste. Sen seinien värinä oli vahva tummanpunainen, joka antoi liian pimeän yleisvaikutelman huoneeseen. Seinät maalattiin vaalean kellertävällä sävyllä, (Tikkurilan Symphony G 304 väri).

Huone sisustettiin edelleen vanhaan tyyliin ja huoneessa ennestään olevien sohvakalusteiden lisäksi tuotiin Iskusta Ekenäs kirjoituspöytä, joka sopii erinomaisesti tyyliin. Matto vielä lattialle antamaan pehmeyttä ja myös taulut järjestettiin uudelleen tyylin sopivaksi. Näin huoneessa voi työskennellä tai vaikkapa juoda kupin teetä ystävien kanssa.

Olohuone ja keittiö, oikeammin tupakeittiö on tilava ja kodikas. Sieltä löytyy sekä takka että iso ruokapöytä. Portaiden takia vietiin iso lipasto pois ja tuotiin kapeampi ja pienempi sen sijaan. Sohva sijoitettiin pitkälle seinälle ja sinne tuotiin myös uusi nojatuoli, näin saatiin mukava ja viihtyisä istuinryhmä. Keittiö sai muutaman maustekasvin ja työpöydälle hedelmäasetelman, joka antaa välimeren tunnelmaa. Hauskan, katosta ruokapöydän yläpuolella riippuvan tukin päälle Carita asetti lasituikut. Näin asunnon koko asuttava pinta-ala saatiin hyvin käyttöön.

Ulos pihalle Carita asetteli muutaman ruukkukasvin ja terassille ulkopöydän ja pari tuolia.

Uudistunut kaksio sai suuren suosion jo internetin ilmoituksen perusteella. Niinpä Jukan asunto myytiin jo ennen ensiesittelyä välittäjän lupaamaan hintaan 195 000 €.

(PPR 15.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.