1.11. Juustocookiet ja Herra Hakkaraisen suklaa-karamellikakku

Juustocookiet

n. 24 kpl pientä keksiä

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,75 tl currya
  • 2 dl cheddarjuustoa raastettuna (tai emmental)
  • 2,5 dl maitoa
  • 100 g voita
  • pinnalle kananmunaa ja seesaminsiemeniä/auringonkukansiemeniä/ juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste, maito ja voisula. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi silikonisen leivinalustan päällä ja ota muumi-muoteilla muumikuvioita. Voitele muumit kananmunalla ja vedä leivinalusta uunipellin päälle. Ripottele vielä seesamsiemeniä päälle koristeeksi. Pistele muumit haarukalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat hieman ruskehtavaa väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Cookiet eivät leviä uunissa, joten voit tehdä niitä vieri viereen.

Herra Hakkaraisen suklaa-karamellikakku

  • 600 g tummaa leivontasuklaata
  • 1 dl kuorittuja pistaseja
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 2 dl vaahtokarkkeja jotka on kuutioitu pieneksi

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pähkinät ja vaahtokarkit suklaaseen ja kaada seos Herra Hakkarainen vuokaan. Nosta vuoka jääkaapiin ja anna jähmettyä. Irrota suklaa-karamellikakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele haluamallasi tavalla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat