1.10. Lindströminpihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

Lindströminpihvit

  • 400 g jauhelihaa
  • 100 g etikkapunajuurta
  • 200 g keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kapriksia tai puolikas suolakurkku
  • 1 kananmuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Raasta punajuuret, perunat sekä sipuli hienoksi raasteeksi. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä, jos haluat siitä pehmeämmän ja miedomman makuista. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään ja anna taikinan levätä kylmässä tunnin ajan. Muotoile taikinasta pihvejä ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 min ajan. Tarjoile perunasoseen sekä porkkana-aprikoosiraasteen kanssa.

Porkkana-aprikoosiraaste

  • 3 isoa porkkanaa
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl omenamehua
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Kiehauta vesi kattilassa ja kaada kuivatut aprikoosit veteen kiehumaan hiljalleen 15 min ajaksi. Jäähdytä turvonneet aprikoosit ja leikkaa ne suikaleiksi. Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, mehu, aprikoosit sekä persilja. Tarjoa raikas salaatti pihvien kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat