Yo-piparit
Piparit voi leipoa jo hyvissä ajoissa ennen juhlia. Nämä piparit on suunniteltu ylioppilasjuhliin, mutta muihin valmistujaisiin voi tehdä toisenlaisen koristelun, esimerkiksi juhlittavan nimikirjaimet. Samppanjalasi on sopivan kokoinen muotti näille pipareille.
n. 20 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras murotaikinaa tai juhlamurotaikinaa (400 g pakaste)
- n. 200 g vadelmahilloa
Koristeluun
- n. 150 g kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata
Murotaikina
- 125 g laktoositonta voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja.
Paista niitä 200-asteessa noin 5-8 minuuttia. Jäähdytä piparit hyvin ennen koristelua.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi".
Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot.
Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin.
Murotaikina voi halutessa myös leipoa itse.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät