Ylellinen vadelmavaahtotorttu

Tätä ihanaa torttua ei tarvitse paistaa, vaan se jähmettyy jääkaapissa. Muista vain ottaa se esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 100 g voita
  • 250 g digestive-keksejä

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 400 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 tl voita
  • mantelilastuja
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 10 tuoretta vadelmaa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien kera. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä. Soseuta vadelmat. Vatkaa vadelmasose, sitruunamehu ja tomusokeri, lisää sulatetut liivatteet samalla vatkaten.

2. Vatkaa kerma paksuksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele kaikki vadelmapyreeseen. Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Ota torttu jääkaapista n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Paahda mantelilastut voissa ja pistele ne tortun ympärille. Asettele vadelmat tortun päälle ja sekoita hyytelö pehmeäksi, penslaa kakku hyytelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.