Voissa paistetut briossit mascarponella, mansikoilla ja paahdetuilla pistaaseilla

Tämä on hienostunut jälkiruoka, jota ei pidä ottaa suoraan jääkaapista tarjolle vaan se nautitaan huoneenlämpöisenä. Mansikat ovat tärkeitä – valitse vain täydellisen kypsiä, mehukkaita, makeita ja maukkaita marjoja! Sitruunan voi vaihtaa limeen – tai mikset käyttäisi puolet sitruunaa ja puolet limeä?

Neljälle

  • 4 briossiviipaletta, 1 cm paksuisia
  • voita paistamiseen
  • 8 isoa mansikkaa
  • ½ dl paahdettuja pistaasipähkinöitä
  • 2-3 rkl suikaloitua, tuoretta minttua

Mascarponekreemi

  • 1 ½ dl mascarponea
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • raastettua sitruunankuorta

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

1. Pese sitruuna huolellisesti, purista mehu ja raasta kuori. Sekoita mascarpone, hunaja, sitrusmehu ja -kuori kreemiksi. Laita seos kylmään. Huuhdo, perkaa ja viipaloi mansikat, hienonna paahdetut pähkinät ja suikaloi minttu.

2. Leikkaa briosseista reunat pois ja puolita ne keskeltä. Paista ne voissa keskilämmöllä, niin että molemmat puolet saavat kauniin värin. Laita paistetut briossileivät talouspaperille jäähtymään.

3. Levitä mascarponekreemi leiville, järjestele mansikat hienoksi riviksi kreemin päälle ja koristele pähkinärouheella ja mintulla. Tarjoile jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.