Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden kera

Tämä on vaativa jälkiruoka, mutta jos haluat tarjoilla todellista luksusta, tämä on taattu menestys. Mansikat voi korvata muilla tuoreilla marjoilla.

Neljälle

  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 4 dl kermaa (rasvaisuusasteen voi itse valita)
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • ½ vaniljatanko
  • 1 kananmuna voiteluun

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja kuumenna se sokerin kera kermassa kiehuvaksi kattilassa (ruostumattomasta teräksestä valmistetussa). Lisää samalla sekoittaen munankeltuaiset ja perunajauhot. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä kunnes seos on saanut paksun, ilmavan koostumuksen – vatkaa koko ajan voimakkaasti kohti pohjaa, kreemi ei saa kiehua. Nosta vaniljatanko seoksesta ja anna kreemin jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa voitaikinalevyt kahtia. Ota taikinapaloista muotilla pyöreät osat ja asettele aina kaksi pyörylää päällekkäin. Leikkaa päällimmäisestä pyörylästä pienempi ympyrä, siitä tulee leivoksen kansi. Penslaa pohjat ja kannet vatkatulla munalla, paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

3. Täytä pohjat vaniljakreemillä, laita kannet päälle ja koristele mansikoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!