Valkosuklaakiisseli
Kokeile valkosuklaakiisseliä herkullisen marjasoseen kanssa. Reseptillä valmistat neljä jälkiruoka-annosta.
Ainekset
- 6 dl maitoa
- 3/4 dl maissijauhoa (maizena)
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Marjasose
- 150 g marjoja (vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa)
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot sekä sokerit keskenään ja kuumenna niin, että seos alkaa kiehua hiljalleen.
Keitä miedolla lämmöllä 5 min ajan, nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada annosmaljoihin.
Jäähdytä kylmässä, jotta kiisseli hyytyy ja kaada pinnalle marjasose.
Survo marjat, sokeri sekä vesi keskenään ja kaada hyytyneen kiisselin päälle.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 250 kcal
Proteiinia 6g (10 E%)
Hiilihydraatteja 40g (64 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 7g (25 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (57% kokonaisrasvasta)
Suolaa
Jos suklaakiisseli-annosta pienentää 50g (n. 1/4) laskee annoksen energiamäärä lähes 100 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät