Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera
Mikä on sen suomalaisempaa kuin kesän marjat. Tämän reseptin voit toteuttaa kulloinkin käsillä olevan marjasadon annilla. Kauramuropedille annostellut raikkaat marjat vaniljajogurtilla kruunattuna on myös ulkomaalaisille vieraillesi unohtumaton jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l vadelmia
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Kauramuro
- 2 dl kauraryynejä
- 2 rkl voita
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
1. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kauraryynit ja anna niiden saada vain hieman väriä. Noruta päälle siirappi ja ota pannu liedeltä. Jäähdytä.
2. Jaa kauramuroseos jalallisiin annoslaseihin. Täytä lasit kukkuroilleen vadelmilla ja lusikoi lopuksi huipulle vaniljalla maustettua jogurttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti