Shrub on vanha menetelmä parantaa juoman tuoreiden raaka-aineiden säilyvyyttä etikalla. Parhaat shrubit varsinkin täällä pohjolassa syntyvät marjoista. Shrub on erinomainen tapa hyödyntää mahdollisesti pakastimeen syksyllä kerättyjä marjoja. Tee vadelma-shrub ja kokeile baarimestari Mikael Karttusen drinkkireseptiä
Vadelma-shrub
- 500 g pakastevadelmia
- ½ l vettä
- 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa
- 1,5-2,5 dl sokeria maun mukaan
Drinkin ainesosat
- 4 cl Koskenkorva Vodka Raspberry Pine
- 4 cl Vadelma Shrub
- Vichy
Valmistusohje
Lasi: Lyhyt lasi
Jäät: jääpalat
Metodi: rakentaminen
- Aloita vadelmashrubin valmistaminen edellisenä päivänä. Sulata 500 g vadelmia. Murskaa sulaneet vadelmat huolellisesti ja lisää ½ litraa vettä sekä 1,5 dl vaaleaa balsamietikkaa. Anna uuttua yön yli tai muutaman päivän ajan.
- Suodata siivilän läpi ja painele kaikki neste huolellisesti irti vadelmista. Samalla tapahtuu pientä paseerausta, mutta se lisää lopputuotteen makua. -Lisää 1,5-2 dl sokeria maun mukaan. Laita pulloon ja säilytä jääkaapissa.
- Tee juoma: Täytä lasi jäillä, mittaa vodka ja shrub jäiden päälle ja pidennä Vichyllä. Sekoita ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät