Mainos

Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

Makeansuolaiset lämpimäiset ovat oivaa uudenvuoden naposteltavaa. Piparimuoteilla leivonnaisista kehkeytyy suloisia sydämiä, tähtiä, kuita ja muita kuvioita.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi

Täyte

  • 100 g valkohomejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 150 g viikunahilloa tai hilloketta

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun tms. muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä kuvioita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5–10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita juustot keskenään. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin täytteeksi 1–2 teelusikallista juustoseosta ja 1 tl viikunahilloa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!