Täytetty broilerin rintafile
Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Valmista sienillä, pekonilla, aurinkokuivatuilla tomaatilla ja aprikoosilla täytetyt broilerin rintafileet kuudelle hengelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Kuudelle
Ainekset
- 6 broilerin rintafilettä
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 100 g metsäsieniä
- 100 g pekonia
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- suolaa, pippuria
- öljyä uunivuoan voiteluun
- 4 dl kuohukermaa
- timjamin oksia
Valmistusohje
1. Pilko sienet ja pekoni, laita pekoni kylmälle pannulle ja kun pekoni alkaa paistua, lisää sienet ja paista hetki niin, että saat sienistä ylimääräisen nesteen pois.
2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja aprikoosit ja lisää ne sieni-pekoni massaan. Paista n. 5-6 minuuttia miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
3. Leikkaa broilerin fileisiin ”taskut” ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Täytä taskut valmistamallasi massalla. Sulje viiltokohta hammastikuilla tai ruoanlaittoon soveltuvalla narulla (liota puutikkuja vedessä hetki ).
Jos sinulla ei ole tikkuja tai narua niin laita leike uunivuokaan saumakohta alaspäin jotta tasku ei aukea. Jos massaa jää yli laita se uunivuokaan ja laita broilerinfileet sen päälle. Lisää kerma ja kypsennä 180 C uunissa noin 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät