Täytetty broilerin rintafile

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Valmista sienillä, pekonilla, aurinkokuivatuilla tomaatilla ja aprikoosilla täytetyt broilerin rintafileet kuudelle hengelle.

Ainekset

  • Kuudelle

Ainekset

  • 6 broilerin rintafilettä
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 100 g metsäsieniä
  • 100 g pekonia
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • suolaa, pippuria
  • öljyä uunivuoan voiteluun
  • 4 dl kuohukermaa
  • timjamin oksia

Valmistusohje

1. Pilko sienet ja pekoni, laita pekoni kylmälle pannulle ja kun pekoni alkaa paistua, lisää sienet ja paista hetki niin, että saat sienistä ylimääräisen nesteen pois.

2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja aprikoosit ja lisää ne sieni-pekoni massaan. Paista n. 5-6 minuuttia miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

3. Leikkaa broilerin fileisiin ”taskut” ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Täytä taskut valmistamallasi massalla. Sulje viiltokohta hammastikuilla tai ruoanlaittoon soveltuvalla narulla (liota puutikkuja vedessä hetki ).

Jos sinulla ei ole tikkuja tai narua niin laita leike uunivuokaan saumakohta alaspäin jotta tasku ei aukea. Jos massaa jää yli laita se uunivuokaan ja laita broilerinfileet sen päälle. Lisää kerma ja kypsennä 180 C uunissa noin 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.