Suklaapehmo
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 120 g tummaa suklaata
- 80 g voita
- 3 munaa
- 40 g sokeria
- ripaus suolaa
- 25 g vehnäjauhoja
- 250 g vadelmia
Valmistusohje
Laita kattilaan ¾ vadelmista, ruokalusikallinen sokeria ja kiehauta. Sekoita kunnolla ja siivilöi vadelmien siemenet. Siirrä vadelmakastike jääkaappiin. Erottele keltuaiset valkuaisista. Yhdistä keltuaiset ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi. Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin. Sulata suklaa ja voi yhdessä, lisää seos taikinaan ja sekoita hyvin. Laita toiseen kulhoon valkuaiset ja ripaus suolaa, vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto varovasti taikinaan. Voitele viisi pyöreää annoskulhoa ja täytä ne puoliksi taikinalla. Lisää keskelle 3–4 vadelmaa ja lisää päälle taikinaa, kunnes kolmannes kulhoista on täynnä.
Paista 180 asteessa noin 8-11 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia. Ole varovainen ottaessasi leivokset kulhoista, sillä ne ovat keskeltä edelleen pehmeitä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti